Netscape muutis strateegiat

26. jaanuar 1998, 00:00

Otsus puudutab nii tavatarbijaid, internetiühendust pakkuvaid firmasid kui arvutitootjaid. Sellega loodab Netscape suurendada oma kahanevat turuosa konkurendi Microsofti ees, kes on oma Internet Explorerit juba mõnda aega tasuta levitanud.

Mida rohkem inimesi kasutab meie brauserit, seda suurem on tõenäosus, et ostetakse ka teisi Netscape'i tooteid, põhjendas firma asepresident Mike Homer uut strateegiat.

Teise sama tähtsa uuendusena muudab Netscape Interneti kaudu vabalt kättesaadavaks ka oma programmeerimiskoodi (mida tarkvarafirmad tavaliselt kiivalt varjavad), millega tarkvaraarendajad saavad Netscape'i brauserit ise täiustada ja mugandada.

Firma eesmärgiks on kaasata nii brauseri täiustamisse tuhandete inimeste tehnilised oskused. Vaatlejad peavad otsust geniaalseks, sest firmal pole vahendeid ega ressursse, et võistelda maailma suurima tarkvarafirmaga Microsoft.

Microsoft Corp saavutas aga läinud nädalal USA justiitsministeeriumiga kokkuleppe, mis puudutab süüdistust monopolivastase seaduse rikkumises, sellega väldib firma talle ilmselt kaotusega lõppevat kohtuasja.

Microsoft loobub oma Interneti lehitseja Internet Exploreri turustamisest operatsioonisüsteemi Windows 95 kohustusliku osana. Ostjale jääb nii valikuvõimalus osta arvuti, kuhu on installeeritud Microsofti pakutav Interneti lehitseja, konkureeriva firma lehitseja või ilma lehitsejata arvuti.

Microsofti väitel kahjustanuks Exploreri kõrvaldamine Windowsi teisi olulisi funktsioone. REUTERS-ETA

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing