Börs liikus langussuunas

05. veebruar 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil eile veidi elavnes -- börsi ja vabaturu päevakäive ulatus 69,7 mln kroonini. ÄP indeks, mis esimese neljakümne kauplemisminuti jooksul püsis stabiilne, tegi seejärel järsu kukkumise ning saavutas kella 12 paiku päeva madalaima taseme 726,43 punktil. Börsi sulgemisel fikseerus ÄP indeks 733,26 punktil ehk 3,77% madalamal üleeileõhtusest sulgemistasemest.

Maaklerite sõnul muutis turu ebakindlaks ja viis langusele Eesti Päevalehe artikkel erimeelsustest Hansa- ja Hoiupanga ühinesmisläbirääkimistel. Hiljem lükkasid osapooled spekulatsioonid veendunult ümber. Hoiupanga aktsia kukkus päevaga 5,28% ja Hansapanga aktsia 4,42%.

Oma kõigi aegade suurima, 11,4 mln kroonise päevakäibega paistis eile silma Saku õlletehase aktsia. Viimasel ajal küllaltki vähelikviidse aktsia hind ei muutunud. Maaklerite sõnul oli suuremahuliste tehingute taga, omanikku vahetas 400 000 aktsiat e 5% aktsiakapitalist, üks suurem välisinvestor.

Päeva suuremate langejate pingerea tipus olid eelmisel nädalal elavat tähelepanu võitnud Baltika (-10,9%) ja Klementi (-8,5%) aktsia.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing