10. veebruar 1998 kell 22:00

Arvutitootmine kahanes pärast suurt hüpet

Eesti teeb igal aastalõpul ühe väikese tiigrihüppe, kui arvutitootmine vastu jõulupühi suureneb ja arvuteid ostetakse palju. Kuid aasta alguses arvutiseerumine tavaliselt peatub ja alustab uut aeglast tõusu keset kevadet. Nii on ka selle aasta jaanuari tootmistulemused ootuspäraselt madalad.

Tulemusi aitasid mõnel firmal üleval hoida suured tellimused, mis muidu vaikse kuu peale sattusid, teised tootsid koguni mitu korda vähem.

Isegi tabelit juhtival Eesti suurtootjal Microlinkil kehvenesid arvutitootmise tulemused peaaegu kaks korda.

Arvutitootmise tulemustega koos jõudis toimetusse ka teade, et koduarvutisse Microlink Cosmics ja kontoriarvutisse Microlink Essentia läheb pärast protsessorite odavnemist sisse juba Pentium II, mis on arvutitootmises ilmne märk sellest, et Pentium II ei ole enam ainult profiarvutite süda.

Kuigi ka MMX on endiselt piisavalt tragi kontori- või kodutööd tegema, pole lisavõimsus varsti enam nii kulukas, et tema arvel kokku hoida.

Hetkel kuum