Turul puudub kauplemishuvi

05. mai 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil jäi eile äärmiselt tagasihoidlikuks. Börsisüsteemi käive ulatus registreeritud 356 tehingus 39,46 mln kroonini. Börsisüsteemi enamkaubeldavate aktsiate hinnamuutust kajastav ÄP indeks kerkis loius kauplemises 0,68%, 698,65 punktini.

Tööstusindeks tegi samas 1,33protsendise languse, sulgudes börsipäeva lõpus 67,91 punktil. Tööstussektori languse taga oli Tallinna farmaatsiatehase 11,67- ja Pennu CT 10,24protsendine langus, mille tingisid mõlemal juhul oodatust oluliselt kesisemad esimese kvartali majandustulemused.

Tallinna farmaatsiatehas teatas möödunud neljapäeval börsile, et teenis esimeses kvartalis 2,07 mln kr puhaskasumit (möödunud aasta samal perioodil 11,2 mln kr). Ka ettevõtte käive oli veerandi võrra väiksem.

Pennu puhul jäid tulemused eelmise aasta esimese kvartaliga samasse suurusjärku. Tootmisvõimsuste kasvu tõttu oodati ettevõttelt siiski enamat.

Mõlema aktsia puhul domineerisid kauplemises 1000aktsiased pakid. Seega väikeinvestorid aktiivsust ei näidanud ja müügisurve võis tuleneda vaid ühelt suuremalt investorilt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing