• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turul puudub kauplemishuvi

  Kauplemine Tallinna börsil jäi eile äärmiselt tagasihoidlikuks. Börsisüsteemi käive ulatus registreeritud 356 tehingus 39,46 mln kroonini. Börsisüsteemi enamkaubeldavate aktsiate hinnamuutust kajastav ÄP indeks kerkis loius kauplemises 0,68%, 698,65 punktini.
  Tööstusindeks tegi samas 1,33protsendise languse, sulgudes börsipäeva lõpus 67,91 punktil. Tööstussektori languse taga oli Tallinna farmaatsiatehase 11,67- ja Pennu CT 10,24protsendine langus, mille tingisid mõlemal juhul oodatust oluliselt kesisemad esimese kvartali majandustulemused.
  Tallinna farmaatsiatehas teatas möödunud neljapäeval börsile, et teenis esimeses kvartalis 2,07 mln kr puhaskasumit (möödunud aasta samal perioodil 11,2 mln kr). Ka ettevõtte käive oli veerandi võrra väiksem.
  Pennu puhul jäid tulemused eelmise aasta esimese kvartaliga samasse suurusjärku. Tootmisvõimsuste kasvu tõttu oodati ettevõttelt siiski enamat.
  Mõlema aktsia puhul domineerisid kauplemises 1000aktsiased pakid. Seega väikeinvestorid aktiivsust ei näidanud ja müügisurve võis tuleneda vaid ühelt suuremalt investorilt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.