• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hoiupanga Töötajate AS taas panga aktsionär

  Hoiupanga juhatuse esimees Üllar Jaaksoo on varem väitnud, et pärast Hoiupanga Töötajate ja Daiwa panga vahelise laenulepingu lõppemist ostis Hoiupank 1,5 miljonit panditud aktsiat tagasi tresooraktsiateks.
  Eile ütles Hoiupanga pearaamatupidaja ja Hoiupanga Töötajate ASi üks osanikke Juta Maar, et Hoiupank moodustas uue sajaprotsendiliselt pangale kuuluva firma, kes maksis Daiwale võla ja kandis aktsiad Hoiupanga Töötajate arvele.
  Aktsiate ostutehingut vahendanud firma nime keeldus Maar avalikustamast. «Ma ei tea üldse, mida ma võin rääkida või mida mitte,» lausus ta. Maar kinnitas, et tegemist pole mõne varem eksisteerinud Hoiupanga tütarfirmaga.
  Eesti Panga infoosakonna juhataja Andrus Kuusmann kinnitas, et firma, kes ostis Daiwa pangalt ära Hoiupanga aktsiad, pole Hoiupanga Töötajate AS. «See on Hoiupanga kontrolli all olev firma,» lausus ta.
  Vastates küsimusele, kas Hoiupank pole oma aktsiaid üles ostes rikkunud seadust, vastas Kuusmann, et seadus ei kehtesta täpset korda juhuks, mis tekkis pärast aktsiate üleminekut Daiwale.
  Krediidiasutuste seaduse §27 lõige 4 ütleb samas, et krediidiasutusel on keelatud osta oma aktsiaid.
  Hoiupanga nõukogu esimees Joakim Helenius ütles varem, et Hoiupank ostis Daiwa pangalt Hoiupanga Töötajate panditud aktsiad ära seetõttu, et Daiwa pank neid turule ei paiskaks. Viimane oleks võinud kaasa tuua aktsia hinna languse.
  Hansapanga juhatuse esimees Jüri Mõis sõnas, et tema andmeil emiteeris Hoiupanga Töötajate AS võlakirju, mille Hoiupank ära ostis ja lunastas saadud raha eest Daiwalt aktsiad välja. Mõis kummutas väite, et Hansapank andis Hoiupanga Töötajatele laenu. «Minu teada pole seda tehtud,» täpsustas ta.
  Hoiupanga Töötajate AS võttis sügisel Daiwa pangast aktsiatagatisel laenu, et osta välja Hoiupanga ebaõnnestunud aktsiaemissioon. Kuna Hoiupanga aktsia hind langes, ei suutnud firma laenu tagastamise tähtajaks aprilli lõpus raha maksta ja aktsiad läksid üle Daiwa pangale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.