• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Restoran, kuhu sisse minema kutsub roheline väljapääsusilt

  Et Taso Mähar (arhitektuuribüroo Urbel ja Peil) selle kujunduse tegi, võis umbes arvata, mis sealt oodata on, sõnab restorani Exit juhataja Rein Pokla. See on mõeldud kiitusena. Pokla usaldas Mähari töid näinuna sisekujundajat.
  Ainus, millesse juhataja oma sõnul sekkus, oli toolide valik. «Neid käisime koos vaatamas ja proovimas, kas on ikka mugavad,» räägib Pokla. Mähari sõnul oli sisekujunduse valmimisel tegu pigem siiski team'itööga, milles üks osaline on tellija.
  Exiti toolid on tellitud ja toodud Itaaliast, rohelised nagu väljapääsusilt, puiduvärvi käetugedega. Kevadel tellitud istmete värv määras paljuski kogu sisekujunduse koloriidi. Exiti laudu katavad tumepunased linad, trepiservad on värvitud siniseks. Trepi kõrval seisab tumepruun riiul puhaste valgete nõudega.
  Saal on jagatud kaheks tasapinnaks. Ülemise osa põrandal on tumesinine vaip ja alumise osa betoonpõrand on lihvitud. Seinad on kas värvitud valgeks või kaetud erineva struktuuriga plaatidega. Valgetel seintel on Rein Kelpmani maalid.
  Tänavast lahutavad istujaid suured aknad. Mähari sõnul oli plaan teha üks valge restoran, kus näeksid, mida sööd. Kogu interjöör mõjub väga lakoonilise ja modernsena.
  Algul ei suutnud keegi kaukaasia toite pakkuvale söögikohale nime välja mõtelda. Kui mäharile turgatas pähe Exit, ei kujutanud keegi enam selle asemele muud ette. Kuigi Kaukaasiaga see nimi küll ei seostu, leiavad mõlemad mehed. «Igapäevatöös puutun kogu aeg kokku nende roheliste tuledega. Sealt äkki see mõte tuligi,» lisab Mähar.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andrus Tamm: Narvas aitaksid luua töökohti ainult heanaaberlikud suhted
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ühe konsultatsioonifirma hinnangul tõi Nord Stream 2 projekt Soome ligikaudu 600 töökohta ja 413 miljoni euro jagu majanduslikku kasu. Kas te kujutate ette, kuidas oleks Ida-Virumaale ja Eestile tervikuna mõjunud selline rahasüst, küsib Keskerakonna Narva nimekirjas kandideeriv Andrus Tamm vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Nordecon ehitab kaitseväele 10 miljoni eest laod
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Nordecon ehitab kaitseväele Harjumaale laod ja taristu ligi 10 miljoni euro eest, selgub börsiteatest.
Sotsiaaldemokraadid võitsid napi eduga Saksa valimised
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Aegade kõige kehvema valimistulemuse saanud Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) edestas Saksa valimistel Sotsiaaldemokraatlik Partei (SPD) vaid 1,6 protsendiga.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.