• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Farmalt oodatakse selgitust

  Kauplemine Tallinna börsil kulges reedel ilma eriliste üllatusteta. Börsisüsteemi käive püsis tavapäraselt madal ja aktsiahinnad liikusid väikeses vahemikus ilma kindla trendita. Pea muutumatuks jäi ka börsi enamkaubeldavate aktsiate baasil arvutatav ÄP indeks, kerkides päevaga 0,02%, 675,2 punktile.
  Investorite usalduse paistab hetkel täielikult minetanud olevat Tallinna farmaatsiatehas. Seoses segadusega kauplemisel Venemaaga ja järjekordse vale avalikuks tulekuga on üks investor teatanud isegi kohtuprotsessi alustamisest. Aktsia hind kukkus taas märgatavalt -- 6,71%, 38,25 kroonile.
  Oodatud tõusu tegi reedel Viru Ranna aktsia. Suure toiduainetööstuse kontserni Epeks pakkumine aktsiate ostuks tasemelt 23 kr kergitas aktsia hinda reedel 11%, 22,2 kr tasemele. Ka kauplemine Viru Ranna aktsiaga oli tavapärasest aktiivsem -- 34 tehingus vahetas omanikku 197 121 aktsiat kokku 4,4 mln kr väärtuses.
  Pangasektoris tegi reedel suurima muutuse Tallinna Panga aktsia, tõustes 1,9%, 26,8 kroonile. Käibelt enimkaubeldud oli 19,92 mln krooniga Hansapanga aktsia. Hansapanga aktsia hind langes 0,83%, 101,75 kroonile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.