Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalatootja Viru Rand investorite tule all

  Kalatootja AS Viru Rand saab oma aktsiate vastu kaks kolmandikku Saaremaa kalatootja ASi Läätsa aktsiatest. Viru Ranna nõukogu rahuldas senise juhatuse esimehe Endel Pilderi tagasiastumispalve ja ta valis firmat juhtima Märt Vooglaiu.
  Viru Rand suurendab nõukogu otsuse põhjal aktsiakapitali 2 miljoni aktsia ehk 20 miljoni krooni võrra 100 miljoni kroonini. Sellest 1,64 miljoni aktsia märkimisõigus on ASil Herald Holding ja 0,36 miljoni aktsia märkimisõigus OÜ-l Tehumardi ERR. Ametlikult kinnitamata andmetel on Herald Holdingi suuromanik Märt Vooglaid ja Tehumardi ERRi suuromanik Läätsa juhatuse esimees Eino Ruttu.
  Aktsiad emiteerib Viru Rand hinnaga 25 krooni aktsia eest, saades viiendiku oma aktsiate loovutamise eest vastu kaks kolmandikku Läätsa kalatööstuse aktsiaid.
  «Kuna puudus vajadus rahalise sissemakse järele, oli kokkulepe emiteerida aktsiad selles vahekorras,» kommenteeris aktsiavahetust Viru Ranna nõukogu esimees Ants Raatma. Ametlikult kinnitamata andmetel lepiti aktsiavahetusega seetõttu, et Märt Vooglaiul puudus raha Viru Ranna aktsiate eest tasumiseks. «Ma ei oska selle kohta midagi öelda,» vastas Ants Raatma. Viru Ranna nõukogu koosolekul viibinud Märt Vooglaiuga ei õnnestunud eilse päeva jooksul ühendust saada.
  Viru Ranna enamusaktsiaid soovib osta toiduainetetööstuse kontserni ETFC Grupp omanikfirma AS Epeks. Viru Ranna aktsionäridele pakutud tehinguga on Epeks valmis 51 protsendi aktsiate eest maksma 93,84 miljonit krooni ehk 23 krooni aktsia kohta. Epeksi eesmärk on liita tootmisettevõte Viru Rand kontserni kuuluva kalapüügiettevõttega AS Hiiu Kalur.
  «Puudub täpsem info kommentaariks, aga igal juhul on meie pakkumine jõus,» ütles eile õhtul ETFC Grupi meediajuht Raul Kalev. Tema sõnul on kahe pakkumuse vahe selles, et Epeksi oma oli suunatud aktsionäridele, nõukogus kinnitatud pakkumus aga Viru Rannale kui tütarfirma pakkumine. «Kui Viru Ranna juhatus pidas seda heaks, peame ka meie seda heaks, meie jaoks ei muutunud täna midagi,» kommenteeris Kalev.
  «See on väga positiivne uudis, millest Viru Ranna aktsionär peaks võitma,» kommenteeris Charlie Viikberg Hansapangast. See on parem uudis, sest Viru Ranna aktsiat hinnati kõrgemalt kui oli Epeksi pakkumine, lisas ta. «Epeksi pakkumine on nüüd läbi kukkunud,» märkis Viikberg.
  Ametlikult kinnitamata andmetel on Märt Vooglaiul leping Hüvitusfondiga, mille järgi ostab ta kogu Hüvitusfondi osaluse Viru Rannas. Hüvitusfondile kuulub viiendik Viru Ranna aktsiatest.
  Hüvitusfondi aktsiaportfellis on 10--15 protsenti nendest aktsiatest ehk 2--3 protsenti kogu Viru Ranna aktsiapakist, ülejäänu on klientide repokontodel.
  Hüvitusfondi juhatuse esimees Arle Mölder ütles, et ei saa konfidentsiaalsuslepingu tõttu vastata, kas repokonto kuulub Vooglaiule. «Ma ei tahaks valetada, aga ei saa ka seda kinnitada,» lausus Mölder. «Kliente ei ole kümneid,» lisas ta.
  Kui 40--45 protsenti aktsiatest on ühe investori käes, ostab ta kontrollpakist puuduva osa turult juurde, kommenteeris Viikberg. «Nüüd on küsimus, mida teeb Epeks,» selgitas ta. Viikbergi sõnul võib Epeks turult Viru Ranna aktsiaid kokku osta ja Vooglaiule kõrgema hinnaga müügiks pakkuda.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.