• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Detroidi Sümfoonikute kõla lummas kuulajat

  19., 20. mail Estonia kontserdisaalis.Maestro Neeme Järvi juhatatud USA tipporkestrite hulka kuuluv Detroidi sümfooniaorkester lõpetas 16 linna läbinud Euroopa-turnee Tallinnas. Solistideks olid viiuldajad Pamela Frank ja Emmanuelle Boisvert.
  Kahel kontserdil esineti erineva kavaga: kõlas William Grant Stilli, Max Bruchi, Robert Schumanni, Maurice Raveli, Samuel Barberi, Artur Kappi, Duke Ellingtoni ja Aaron Coplandi muusika.
  Detroidi Sümfoonikud on parim orkester, mida viimati kuulnud olen. Meeldis, kuidas saali õhkus ühtset kollektiivi, seda nii muusikas kui ka muudes detailides. Muusikud astusid kuulajaga kontakti. Orkester kõlas fantastiliselt, ka pianos. Neeme Järvist on saanud ameeriklane -- imetlesin, kui osavasti ta sai publiku enda kätte juba esimesest taktist.
  Nii Neeme Järvi kui sümfoonikud andsid mitmeplaanilise suurepärase elamuse. Orkestri ühtlane sametine kõla tervikuna ja pillirühmade kaupa, dirigendi suhtlemine muusikutega, kaval ja tegelikult väga vajalik manipuleerimine publikuga -- seda oli kütkestav ja põnev jälgida. Saalis sündis muusika, see polnud üksnes läbimõeldud proffide etteaste.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Rekordilisest pakiturust poolt kontrollib Omniva
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.