Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parempoolsed võitsid

  Ungari keskvalmiskomisjoni andmetel sai Fidesz 386kohalises parlamendis 148 kohta (38,34%). Seni võimul olnud sotsialistid pälvisid 134 kohta (34,72%), parempoolsed sõltumatud väikemaaomanikud 48 (12,44%), vabad demokraadid 24 (6,22%), Fideszi paremtsentristlik liitlane demokraatlik foorum 17 (4,4%) ning paremäärmuslik Ungari Õigluse ja Elu partei 14 kohta (3,62%).
  Ehkki enne teist valimisvooru ennustasid küsitlused nappi võitu sotsialistidele, viis kunagisest pahempoolsest üliõpilasliidrist paremtsentristliku Fideszi juhiks tõusnud Viktor Orban oma erakonna valija suure aktiivsuse kaasabil ajaloolisele võidule. Oma vaadetelt väljendab Fidesz tärkava ettevõtluse ja traditsioonilise parempoolsuse huve.
  Vaatlejad peavad tõenäoliseks, et Fidesz moodustab koalitsioonivalitsuse Ungari demokraatliku foorumiga ja ilmselt ka sõltumatute väikemaaomanikega. Kokku oleks neil üle 200 mandaadi.
  Credit Suisse First Bostoni analüütik Spencer Jakab ütles, et investorid on lootnud Fideszi ja sotsialistide suurt koalitsiooni, mis pole enam tõenäoline. Kui valitsusse lähevad väikemaaomanikud, siis võib Ungari usaldusväärsus välisinvestorite silmis kahaneda, ennustab ta.
  Valmiskampaania ajal deklareeris Fidesz, et tema eesmärk on suurendada majanduskasvu ja vähendada tööpuudust ning võidelda korruptsiooni ja kuritegevusega.
  Kui sotsialistid neli aastat tagasi võimule tulid, oli Ungari majanduse seis raske ja riiki koormas suur võlakoorem. Kuid karmi fiskaalpoliitika abil on nad taganud majanduse elavnemise ja kasvu ning muutnud Ungari Kesk-Euroopa reformiriikidest Poola kõrval üheks edukamaks. REUTERS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Raadiohommik: kaosest lennunduses ja suvisest kodukaunistamise hooajast
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.
Suvi on kodukaunistamise ja aianduse tipphoaaeg. Kas koroonaaegne selle valdkonna buum hakkab vähenema? Arutame asja Hortese juhataja Kadri Ulla ja Gardesti juhatuse liikme Kristjan Kalganiga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.