• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Parempoolsed võitsid

  Ungari keskvalmiskomisjoni andmetel sai Fidesz 386kohalises parlamendis 148 kohta (38,34%). Seni võimul olnud sotsialistid pälvisid 134 kohta (34,72%), parempoolsed sõltumatud väikemaaomanikud 48 (12,44%), vabad demokraadid 24 (6,22%), Fideszi paremtsentristlik liitlane demokraatlik foorum 17 (4,4%) ning paremäärmuslik Ungari Õigluse ja Elu partei 14 kohta (3,62%).
  Ehkki enne teist valimisvooru ennustasid küsitlused nappi võitu sotsialistidele, viis kunagisest pahempoolsest üliõpilasliidrist paremtsentristliku Fideszi juhiks tõusnud Viktor Orban oma erakonna valija suure aktiivsuse kaasabil ajaloolisele võidule. Oma vaadetelt väljendab Fidesz tärkava ettevõtluse ja traditsioonilise parempoolsuse huve.
  Vaatlejad peavad tõenäoliseks, et Fidesz moodustab koalitsioonivalitsuse Ungari demokraatliku foorumiga ja ilmselt ka sõltumatute väikemaaomanikega. Kokku oleks neil üle 200 mandaadi.
  Credit Suisse First Bostoni analüütik Spencer Jakab ütles, et investorid on lootnud Fideszi ja sotsialistide suurt koalitsiooni, mis pole enam tõenäoline. Kui valitsusse lähevad väikemaaomanikud, siis võib Ungari usaldusväärsus välisinvestorite silmis kahaneda, ennustab ta.
  Valmiskampaania ajal deklareeris Fidesz, et tema eesmärk on suurendada majanduskasvu ja vähendada tööpuudust ning võidelda korruptsiooni ja kuritegevusega.
  Kui sotsialistid neli aastat tagasi võimule tulid, oli Ungari majanduse seis raske ja riiki koormas suur võlakoorem. Kuid karmi fiskaalpoliitika abil on nad taganud majanduse elavnemise ja kasvu ning muutnud Ungari Kesk-Euroopa reformiriikidest Poola kõrval üheks edukamaks. REUTERS-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.