• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aprilli kaubandusdefitsiit 2,6 miljardit krooni

  Sularaha deklareeriti 1998. a aprillis väljaveoks 339,5 mln ja sisseveoks 194,5 mln krooni.
  Kaubagruppide lõikes oli aprilli väljaveos 18 protsendiga esikohal mehaaniliste masinate ja elektriseadmete väljavedu. Järgnesid puidu ja puidutoodete väljavedu 11,8% ning tekstiiltoodete väljavedu 10,9%ga.
  Sisseveos oli suurim osa mehaanilistel masinatel ja elektriseadmetel 22,4% kogu sisseveost, järgnesid transpordivahendid 13,9, toidukaubad 9,4 ning keemiatööstuse toodang 8,6protsendiga.
  Tollistatistika andmetel vedasid Eesti ettevõtted selle aasta aprillis kaupu kõige enam Soome ja importisid neid enim samuti Soomest. Kaupade väljaveost moodustas 16,2% ehk 621,1 mln krooni väljavedu Soome, 15,4% ehk 592,2 mln krooni Rootsi ning 14,8% ehk 569,4 mln krooni Venemaale.
  Sisse veeti kaupu aprillis Soomest 30,5% ulatuses ehk 1,9679 mld krooni eest, Venemaalt 10,8% ehk 698,6 mln kr ja Saksamaalt 9,7% ehk 624,4 mln krooni eest.
  Kokku oli 1998. aasta aprillis välispartnereid 100 riigist, 50 riigiga oli tollistatistika kaubandusbilanss positiivne. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.