Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Hoiupank saavutas investoritega kokkuleppe pikendada kuue kuu võrra 336 miljoni kroonist sündikaatlaenu.
  Sündikaatlaenu koordineerija on Bankgesellschaft Berlin, veel osalevad sündikaadis Bayerische Landesbank, Creditanstalt ja RZB.
  Juunis tuleb Hoiupangal refinantseerida veel üks 90 miljoni Saksa marga suurune laen. BNS
  Eesti Raudtee ootab rahvusvahelise reisijateveoga tegeleva ühisaktsiaseltsi konkursile pakkumusi Euroopa suurtelt erafirmadelt, sealhulgas laevakompaniidelt.
  Eesti Raudtee juhatuse esimees Parbo Juchnewitsch ütles, et ettevõtte mitterahaline sissemakse firmasse on 19,5 miljonit krooni ja koosneb vagunitest, veduritest ja kinnisvarast.
  Loodavas operaatorfirmas hakkab investorile kuuluma vähemalt 51 protsenti aktsiatest. BNS
  Reval Hotelligrupp korraldab Hansa Investmentsi vahendusel aasta teises pooles 120 miljoni kroonise avaliku aktsiaemissiooni.
  Emissiooni hinnataset pole veel otsustatud, ütles Hansa Investmentsi tegevdirektor Piret Raudsepp.
  Reval Hotelligrupi juhataja Andres Liinat ütles, et emissiooni hind kujuneb nõudmise-pakkumise vahekorrast.
  Emissioonist saadavat lisaraha kasutab grupp olemasolevate ja uute arendusprojektide rahastamiseks, nagu Riia südalinna ehitatav hotell ja plaan osaleda Tallinna Olümpia hotelli aluse maa erastamiskonkursil. BNS
  Järgmisel kolmapäeval kogunev erastamisagentuuri (EEA) nõukogu tahab erastamisnimekirja kinnitada riigile kuuluva Eesti Põlevkivi ja määrata selle erastamisviisi.
  EEA peadirektor Väino Sarnet ütles, et agentuuri tegevjuhtkond teeb nõukogule ettepaneku lülitada Eesti Põlevkivi aktsiad erastamisnimekirja, et saaks alata ettevõtte tegelik müük.
  Erastamiskava kohaselt müüakse aktsiad aktsiakapitali laiendamise teel strateegilistele investoritele, eelistades kaevanduste müümisel nendega otseselt seotud ettevõtteid nagu Kiviter ja Kunda Nordic Tsement.
  Eesti Põlevkivi erastamise vastu on huvi tundnud Narva elektrijaamu himustav NRG Energy. BNS
  Eesti Varakindlustuse AS võtab seoses KAS Kalju ainuomanikuks saamisega üle kogu tütarfirma kindlustusportfelli, misjärel hakkavad seltsid tööle ühise kaubamärgi all.
  Eesti Varakindlustuse AS omandas reedel Narva linnalt 43,97% KASi Kalju aktsiatest, muutudes seega KASi Kalju aktsiate ainuomanikuks.
  «Kalju struktuur dubleeris Eesti Kindlustuse struktuuri, kes on esindatud kõikides maakondades ja pakub kõiki teenuseid, mistõttu on efektiivsem tegutseda koos,» selgitas Eesti Kindlustuse välisprojektide grupi direktor River Tomera.
  Seltside aktsionäride erakorralised üldkoosolekud otsustasid 31. mai seisuga Kalju 4,92 miljoni kroonise mahuga kindlustusportfelli Eesti Varakindlustusele üle anda.
  Seltsi ärinimeks jääb Eesti Varakindlustuse AS, KASi Kalju aktsiad kaotavad kehtivuse ja varad liidetakse. ÄP
  ASi Tallinna Vesi spetsialistid ja kinnisvaraarendusfirmade esindajad arutasid eile, milline võiks olla vee- ja kanalisatsioonivõrguga liitumisel mõlemale poolele sobiv hind, kuid ühtsele seisukohale ei jõutud.
  Tallinna Vesi pressinõunik Valdur Vacht teatas, et ehkki arutelu oli tubli, jäid mõlemad siiski oma seisukoha juurde.
  Alates juulist kehtestab Tallinna Vesi uued vee- ja kanalisatsioonivõrguga ühinemise tingimused ning uued liitumishinnad.
  Kinnisvara arendajad on seni pidanud ligi 100 000 kroonini ulatuvaid uusi liitumishindu põhjendamatult kõrgeiks.
  Kui leitakse, et saab kehtestada madalamad liitumishinnad, arutatakse seda võimalust juba 16. juunil toimuval ASi Tallinna Vesi nõukogu koosolekul. ÄP
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.