14. juuni 1998 kell 22:00

Laevaremonditehas sõlmis kokkuleppe

Balti Laevaremonditehase ASi juhatuse esimees Fjodor Berman rääkis, et laupäeval sõlmiti raamleping, mistõttu üksikasju ühisest firmast on veel vara öelda. «Suve jooksul peaks ühine firma olema loodud, siis saab ka täpsemalt öelda, millise suhtega jagunevad uues firmas aktsiad,» rääkis Berman.

Messer on maailmas tööstuslike gaaside ning gaasitarvikute tootmise osas maailmas üks juhtivaid kontserne, mille käive eelmisel aastal 4,3 miljardit marka.

Küsimusele, milleks Balti laevaremonditehasel on vaja luua selline ühisfirma vastas Berman, et Balti riikide areng vajab lähiaastatel uute gaasitööstuste rajamist ning selleks, et neid tehaseid rajada, on vaja tugevat partnerit. «Uus kaasaegne tehas maksab kümneid miljoneid dollareid,» sõnas Berman. Ta kinnitas, et Balti laevaremonditehas ja Messer teevad juba praegu koostööd tehaste rajamise osas Lätis ja Leedus. Projekte täpsemalt ei soostunud Berman kommenteerima. «See on mõneti kommertssaladus, millal me miski tehase püsti paneme,» lausus ta.

Loodava ühise firma Elme Messeri olulisem konkurent Balti riikides on Skandinaavia kontsern AGA.

Balti laevaremonditehase gaasitööstuse käive on umbes 70 mln krooni aastas.

Hetkel kuum