Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  No piss,no business!

  Selle suve show-ürituste trend on meeste WCs pissivad naised. Nii oli see Õlle-summeri ajal laululava aluses tualettruumis kui ka Watergate'i ajal Sunset Clubi sansõlmedes.
  Põhjus on ühest küljest inimlik -- joovastavaid jooke pruukinud naised ei suuda ligi pool tundi seista naiste tualeti taga vonklevas järjekorras ning on nendesamade jookide mõjul saanud ka üle häbelikkusest oma asi meeste poolel ära ajada. Kuid teisest küljest on ju tegemist sügavalt inimväärikust alandava olukorraga.
  Ma ei pea end küll mingiks naisõiguslaseks, kuid siiski on mu meelest härrad Rõõmus ja Laubre pannud oma üritustele paarisaja krooni eest pileti lunastanud naisterahvastest kliendid äärmiselt ebaõiglase valiku ette.
  Võimalik on kas ohverdada pool tundi oma lemmikbändi esinemisajast järjekorras kannatades või siis mörisevate meeste «vaimukate» repliikide saatel kähku ära käia.
  Kohtasin mõned suved tagasi ühes Soome hotellis USAst pärit ärimeest, kes oli üpris üllatunud jää puudumisest oma numbritoa külmikus ja minibaaris. Hotell kuulus aga juhtumisi Arctia hotelliketti. No ice, no business -- nõnda kommenteeris jänkimees toonast olukorda oma kodumaa äritraditsioonide kontekstis.
  Tõepoolsest -- kui Ameerikas julgeks mõni klubi või kontserdikorraldaja pakkuda rahvale sooja kokakoolat, lint?itaks teenindajad vist kohe.
  Eestis võib aga iga promootor või klubiomanik lihtsalt käsi laiutada ja ohata -- tualettruumid on projekteeritud normaalset külastatavust arvestades, meil aga kukkus välja megaüritus. Mis teha, mis teha...
  Siiski -- kui juba lüüakse publikurekordeid, tuleks (vähemalt edaspidi) osa kasumist kulutada publikule maksimaalselt mugava lõõgastusvõimaluse tagamiseks.
  Meie klubide loomise esimeses laines investeeriti põhiliselt valgus- ja helitehnikasse. Teises laines lisaks ka ventilatsiooniseadmetesse ja turvasüsteemidesse. Miks mitte ei võiks kolmandas laines konkurente ületrumpavaks äriideeks olla piisaval arvul avaraid tualetteruume.
  Teatavasti tõi selle kõnekäänu kasutusele Vana-Rooma kemmerguomanike poolt ihuhädade kergendamise eest sisse seatud tasu.
  Kui juba hakkasin nii proosalisel teemal sõna võtma, siis tahaks teha veel paar märkust ühe kummalise äriidee kohta. Selleks on peamiselt toidubaarides leviv komme küsida WC külastamise eest kundelt täiendavalt veel kaks kuni viis krooni. Ja seda teevad isegi õllesaalide -- kus joogil ju eriti kiire käive -- omanikud, näiteks Pärnu kunagises menupaigas Postipoisis...
  Loomulikut tuleb kliendil teenuse eest maksta, kuid mõned asjad, nagu riietehoid ja tualett, võiksid olla arvestatud selle 10protsendilise teenustasu sisse, millest menüükaardid meid tagasihoidliku tärnikesega informeerivad. Vastasel juhul võiks eraldi raha küsida veel lauale toodavate maitseainete ja miks mitte ka salvrättide või laudlina olemasolu eest.
  Hoolimata sellest, kas tuurikorraldajad hävivad tänavu halva ilma ja Maapanga krahhi tõttu või ehk õnnestub mõnel siiski ots otsaga kokku saada, tahaks nii sel kui järgmistel suvedel vähem tarbida meelelahutust ning teenindust, mille kohta saaks öelda: täielik peldik!
  Ivo Rull on suhtekorraldusfirma Rull & Rumm juhataja.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.