17. august 1998 kell 22:00

Elvexi autoklaasid kannavad maailmamainega kaubamärki

Möödunud aasta kevadel sai Saint-Gobaini kontsernile kuuluv AS Elvex oma toodangule ISO 9002 sertifikaadi. Elvas asuv firma läbis edukalt ka tänavuse ISO vaheauditi ja emafirma range kvaliteedikontrolli.

«Maailma tuntuimat auto esiklaasidele kantud kaubamärki kannab oma klaasidele üle paarikümne meie emakontserni tehase üle maailma,» ütles ASi Elvex juhatuse esimees Andi Kasak. Tema sõnul säilitas firma õiguse ka kaubamärgile Elvex, sest mõni klaasimüüja võib ka edaspidi just Elvexi klaase tahta. Endistest idabloki riikidest on Sekuriti kaubamärgi kasutamise õiguseni jõudnud ka üks Saint-Gobaini kontserni klaasitehas Poolas.

Möödunud aastal müüdi ligi 40% Elvexi esiklaasidest Saksamaale. Otse müüb tehas klaase ka Lätti, Leetu, Ukrainasse, Venemaale, Hollandisse, Ungarisse, Norrasse, Poola, Rootsi, Taani ja Austriasse.

Tehas toodab ligi 130 sõiduauto esiklaaside mudelit.

«Kontsern integreerib meid üha enam enda suurde süsteemi, mis on ettevõtte stabiilsuse seisukohalt oluline,» ütles Kasak. Tema sõnul avarduvad Elvas toodetud autoklaaside müügivõimalused pärast Sekuriti kaubamärgi kasutuselevõttu.

«Meie kohta ei ütle pärast maailma tuntuima autoklaasitähise kasutuselevõttu enam keegi, et on üks väike tehas kusagil endises Nõukogude Liidus,» märkis Kasak.

Elvex alustas auto esiklaaside tootmist 1991. Firma mullune käive oli 76 mln ja puhaskasum 12 mln krooni. Tänavused prognoosid on ligikaudu sama suured.

Hetkel kuum