• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elvexi autoklaasid kannavad maailmamainega kaubamärki

  Möödunud aasta kevadel sai Saint-Gobaini kontsernile kuuluv AS Elvex oma toodangule ISO 9002 sertifikaadi. Elvas asuv firma läbis edukalt ka tänavuse ISO vaheauditi ja emafirma range kvaliteedikontrolli.
  «Maailma tuntuimat auto esiklaasidele kantud kaubamärki kannab oma klaasidele üle paarikümne meie emakontserni tehase üle maailma,» ütles ASi Elvex juhatuse esimees Andi Kasak. Tema sõnul säilitas firma õiguse ka kaubamärgile Elvex, sest mõni klaasimüüja võib ka edaspidi just Elvexi klaase tahta. Endistest idabloki riikidest on Sekuriti kaubamärgi kasutamise õiguseni jõudnud ka üks Saint-Gobaini kontserni klaasitehas Poolas.
  Möödunud aastal müüdi ligi 40% Elvexi esiklaasidest Saksamaale. Otse müüb tehas klaase ka Lätti, Leetu, Ukrainasse, Venemaale, Hollandisse, Ungarisse, Norrasse, Poola, Rootsi, Taani ja Austriasse.
  Tehas toodab ligi 130 sõiduauto esiklaaside mudelit.
  «Kontsern integreerib meid üha enam enda suurde süsteemi, mis on ettevõtte stabiilsuse seisukohalt oluline,» ütles Kasak. Tema sõnul avarduvad Elvas toodetud autoklaaside müügivõimalused pärast Sekuriti kaubamärgi kasutuselevõttu.
  «Meie kohta ei ütle pärast maailma tuntuima autoklaasitähise kasutuselevõttu enam keegi, et on üks väike tehas kusagil endises Nõukogude Liidus,» märkis Kasak.
  Elvex alustas auto esiklaaside tootmist 1991. Firma mullune käive oli 76 mln ja puhaskasum 12 mln krooni. Tänavused prognoosid on ligikaudu sama suured.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.