• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurimad pangad jäid sissemaksega viimaseks

  Pangad pidid esimese sissemakse hoiuste tagamise fondi tegema hiljemalt eilse päeva jooksul. Kella neljaks pärastlõunal olid Eesti Panga andmetel makse fondi kontole kandnud Krediidipank, EVEA Pank, ERA Pank, Forekspank ja Tallinna Äripank.
  Andrus Kuusmanni sõnul võisid Hansapank ja Ühispank sissemakse sooritada pärast kella nelja, see selgub täna hommikul. «Kui ei ole hommikuks laekunud, eks siis teeme järsud meeldetuletused,» lisas Kuusmann.
  Tänavu jõustunud hoiuste tagamise seaduse järgi peavad kommertspangad maksma igas kvartalis fondile sissemakse, mis 1. jaanuarini 2002. aastal moodustab 0,125% kaasatud hoiuste mahust. Esimese maksega peaks kogunema 35 miljonit krooni, lisas Kuusmann.
  Kuni fondi tegeliku töölehakkamiseni sügisel on sõlmitud leping fondi nõukogu ja Eesti Panga vahel, et fondi paigutatud raha on keskpanga hoole all. Augusti alguses fondi nõukogu esimesel istungil määrati fondi esimeheks Eesti Panga asepresident Helo Meigas.
  Oktoobris jõustub hoiuste tagatus määratud kliendigruppidele 90% ulatuses hoiusest, hüvituse suurus on kuni 20 000 krooni. Alates 2010. a suureneb hüvituse maksmine 20 000 ECUni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.