Suurimad pangad jäid sissemaksega viimaseks

18. august 1998, 00:00

Pangad pidid esimese sissemakse hoiuste tagamise fondi tegema hiljemalt eilse päeva jooksul. Kella neljaks pärastlõunal olid Eesti Panga andmetel makse fondi kontole kandnud Krediidipank, EVEA Pank, ERA Pank, Forekspank ja Tallinna Äripank.

Andrus Kuusmanni sõnul võisid Hansapank ja Ühispank sissemakse sooritada pärast kella nelja, see selgub täna hommikul. «Kui ei ole hommikuks laekunud, eks siis teeme järsud meeldetuletused,» lisas Kuusmann.

Tänavu jõustunud hoiuste tagamise seaduse järgi peavad kommertspangad maksma igas kvartalis fondile sissemakse, mis 1. jaanuarini 2002. aastal moodustab 0,125% kaasatud hoiuste mahust. Esimese maksega peaks kogunema 35 miljonit krooni, lisas Kuusmann.

Kuni fondi tegeliku töölehakkamiseni sügisel on sõlmitud leping fondi nõukogu ja Eesti Panga vahel, et fondi paigutatud raha on keskpanga hoole all. Augusti alguses fondi nõukogu esimesel istungil määrati fondi esimeheks Eesti Panga asepresident Helo Meigas.

Oktoobris jõustub hoiuste tagatus määratud kliendigruppidele 90% ulatuses hoiusest, hüvituse suurus on kuni 20 000 krooni. Alates 2010. a suureneb hüvituse maksmine 20 000 ECUni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing