30. august 1998 kell 22:00

Tallinn tahab loobuda Expoplakatist

Linn on Expoplakati 51% osaluse alghinnaks määranud 8,5 miljonit krooni. «See on aktsiate turuväärtus, mille arvestas välja audiitorfirma Price Waterhouse,» selgitas linnavarade ameti vara müügi osakonna juhataja Udo Klopets.

Expoplakati aktsiate müük oli eelmisel nädalal volikogu istungi päevakorras, kuid arvati viimasel hetkel sellest välja, sest linnavalitsus soovis müügiga seotud üksikasjad üle vaadata.

Linn on osalusest tänavareklaami müüvas Expoplakatis saanud igal aastal mitmesaja tuhande krooni eest dividende. 1997. aasta eest kandis Expoplakat linnaeelarvesse 306 000 krooni dividende, aasta varem 204 000 krooni.

Sel aastal moodustasid dividendid Expoplakatilt kolmandiku Tallinna rahandusameti planeeritud ühe miljoni kroonisest dividenditulust. Suurima dividenditulu, ligi pool miljonit krooni, annab linnaapteek.

Kuni eelmise aastani kanti Expoplakati dividendid kesklinna valitsuse linnakujundusfondile. Tallinna revisjonigrupp avastas aga eelmisel aasta lõpus fondis ebamajanduslikke rahakulutusi ja fond likvideeriti.

ASi Expoplakat juhataja Andres Paluste on varem öelnud, et 40% Expoplakati aktsiate omanik More Gruop Finland on ammu märku andnud, et on huvitatud munitsipaalomandi kadumisest aktsiaseltsis.

«See on linnavalitsuse otsustada, minul ei ole siin midagi öelda,» lausus Paluste eile. Sel aastal kavatseb Expoplakat aastakäivet 30% võrra suurendada, seega umbes 15 miljoni kroonini.

Hetkel kuum