Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  S-E-Banken asus tegutsema

  Unibanka, mis on viimastel päevadel olnud Riia börsi peamisi tegijaid, viis eile üles kogu väärtpaberituru. RICI indeks tõusis 0,94 protsendi võrra 260,78 punktini. Börsi 293 728latisest käibest tuli suurem osa just Unibanka arvele (272 tuhat aktsiat). Aktsia hind tõusis 5 santiimi võrra 0,96 latini. Maaklerite sõnul on nii müügi- kui ka ostuhuvilisi, kuid valdavalt on tegemist oma investoritega. Unibanka likviidsus on suur ja aktiivne kauplemine võib jätkuda ka edaspidi. Välisinvestorid on otsustanud jääda kõrvaltvaatajaks. Muidugi sõltub palju edasisest arengust Venemaal. Unibanka investeeris 9,9 mln lati väärtuses Venemaa lühiajalistesse võlakirjadesse, mis moodustab 3,2 protsenti panga kogu varast.
  Vilniuse börs üllatas eile huvipuudusega Hermise panga vastu. Päev varem oli omanikku vahetanud 10% panga aktsiatest, kuid eile kaubeldi vaid kahe (sic!) aktsiaga. Samal ajal oli nõudmine umbes 100 tuhande Vilniuse panga aktsiate järele hinnavahemikus 20--22,50 litti. Arvatavasti liigubki panga aktsia lähipäevil selles vahemikus. Eile igatahes toimus 2,53protsendiline langus 21,58 litini.
  Venemaa kauplemissüsteem näitab iga päevaga järjest süvenevaid väljasuremise märke. Börsi käive oli 1,17 mln dollarit. Arvatavasti koristavad välisinvestorid veel viimaseid riismeid. RTS indeks langes 1,05 protsendi võrra 62,61 punktini.
  Ühendriikide aktsiaturud said reedesest Alan Greenspani vihjest intressimäärade võimaliku langetamise kohta uue impulsi. Panga- ja maaklerifirmade aktsiad, mis viimastel nädalatel elasid üle kõige suuremaid kaotusi, vedasid Dow pärast kolme puhkepäeva esimeste tundidega nelja protsendi võrra üles. Nasdaqi esimene kiirendus oli koguni 4,3 protsenti. Hiljem toimus siiski mõningane stabiliseerumine. Paljude arvates on optimism enneaegne ja kui Fed tõesti intresse langetab, võib see tähendada seda, et USA majandus on kehvemas seisus, kui üldiselt arvatakse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Modera kasvatas poole aastaga müüki 60%
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Automüügitarkvara tootev Eesti ettevõte Modera kasvatas selle aasta esimesel poolel müüki 60%, ettevõtte tulu ulatus 654 846 euroni.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Kallas võimukõnelustest: üle kuu aja on möödas ja leitakse ikka uusi asju
Peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) sõnul on võimuläbirääkimistel sotside ja Isamaaga jõutud paljudes asjades kokkuleppele, kuigi mõni pool seda välja öelda ei soovi.
Peaminister Kaja Kallase (Reformierakond) sõnul on võimuläbirääkimistel sotside ja Isamaaga jõutud paljudes asjades kokkuleppele, kuigi mõni pool seda välja öelda ei soovi.
Läti taastab kohustusliku ajateenistuse
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.
Läti plaanib seoses Venemaa põhjustatud pingetega taastada järk-järgult meestele kohustusliku kaitseväeteenistuse, teatas kaitseminister Artis Pabriks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.