• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  NRG äriplaan jõuab täna peaministri lauale

  Ekspertkomisjoni liikmed ei ole seni nõustunud andma ühtegi kommentaari komisjoni töö kohta, sest kokkuleppe kohaselt võib seda teha vaid Raivo Vare. Kuid ka teede- ja sideminister keeldus eile kommentaare andmast.
  Mitu allikat on Äripäevale öelnud, et üldiselt on hinnang äriplaani suhtes positiivne. Muudatust võib aga oodata äriplaani selles punktis, mis käsitleb riigipoolsete garantiide andmist elektrijaamade uuele omanikule.
  Esitatud äriplaani kohaselt on pärast Narva elektrijaamade erastamist kaheksal aastal NRG-le garanteeritud 75 protsenti Eesti elektriturust ning järgneval seitsmel aastal 50 protsenti.
  Ameerika kompanii lubab maksta 49 protsendi loodava ASi Narva Elektrijaamad aktsiate eest 67,225 miljonit USA dollarit ehk ligi miljard krooni.
  Valitsus tutvus esimest korda NRG Energy Eesti suuremate elektrijaamade erastamise äriplaani ekspertiisiga augustis, kuid sisulise aruteluni pole veel jõudnud.
  Mullu septembris ei kiitnud valitsus NRG Energy esimest äriplaani heaks, kuid oli valmis ameeriklastega läbirääkimisi jätkama.
  Valitsus langetab otsuse, kas müüa Eesti kaks suuremat elektrijaama USA kompaniile NRG Energy, septembri jooksul, lubas peaminister Mart Siimann augustis.
  Ekspertkomisjoni kuuluvad peale teede- ja sideminister Raivo Vare veel kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman, majandusminister Jaak Leimann, keskkonnaminister Villu Reiljan, Ida-Viru maavanem Rein Aidma, Ell-Mari Koppel majandusministeeriumist, Gunnar Okk ja Einari Kisel Eesti Energiast ning Jüri Käo, kes esindab komisjonis tööstuse ja tööandjate keskliitu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Skillz – mäng pole lõppenud ning palju on veel tõestada
Olgu koroonakriis või mitte, mobiilsete seadmete kasutamine kasvab tänapäeva tehnoloogilises maailmas igal juhul. Skillzi börsiletulek on olnud nagu sõitmine tõelistel Ameerika mägedel.
Olgu koroonakriis või mitte, mobiilsete seadmete kasutamine kasvab tänapäeva tehnoloogilises maailmas igal juhul. Skillzi börsiletulek on olnud nagu sõitmine tõelistel Ameerika mägedel.
November tõi 13 aasta suurima hinnatõusu
Tarbijahinnaindeks tõusis novembris võrreldes oktoobriga 1,8% ning võrreldes eelmise aasta novembriga 8,8%, teatas statistikaamet. Mulluse novembriga võrreldes olid kaubad 7,6% ja teenused 11,2% kallimad.
Tarbijahinnaindeks tõusis novembris võrreldes oktoobriga 1,8% ning võrreldes eelmise aasta novembriga 8,8%, teatas statistikaamet. Mulluse novembriga võrreldes olid kaubad 7,6% ja teenused 11,2% kallimad.
Swedbank tunnetab tarbija niigi tugeva kindlustunde kasvu
Eesti tarbija kindlustunne on kasvuteel, mida mõjutavad peamiselt palkade kasv ja suurenev tööjõupuudus, ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.
Eesti tarbija kindlustunne on kasvuteel, mida mõjutavad peamiselt palkade kasv ja suurenev tööjõupuudus, ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.