14. september 1998 kell 22:00

Eksitav artikkel riigiettevõtete kasumist

Andres Reimeri artikkel «Riik ootab ettevõtlusest 50 000 krooni dividende» (ÄP 10.09) on faktide ja arvandmete poolest eksitav, eriti tabel «Kasumlikumad riigiettevõtted tänavu I poolaastal»

Tabelist on välja jäetud AS Eesti Telekom -- konsolideerimata netokäibega üle miljardi krooni. Tabeli veerg «maksab dividende» sisaldab valeandmeid. Dividende on maksnud nii AS Tallinna Sadam (6,9 miljonit krooni), Eesti Ringhäälingu Saatekeskuse AS (0,7 mln) kui ka AS Eesti Telekom (57,3 mln), st kõik teede- ja sideministeeriumi valitsemisala äriühingud.

Artikli viimases lõigus väidetakse, et 1998. a I poolaasta majandustulemuste põhjal teenisid riigile kuuluvad 48 ettevõtet ligi pool miljardit krooni kasumit. Ei ole õige. Ainuüksi teede- ja sideministeeriumi valitseda olevate aktsiatega seitse äritehingut teenisid 1998. a I poolaastal ligi pool miljardit krooni kasumit, kui palju ülejäänud 41 teenisid, võib ju küsida kompetentsetest allikatest.

Hetkel kuum