Pastelsed mänguklotsid Nõmme ja kesklinna piiril

16. september 1998, 00:00

Septembri keskel valmib Nõmme keskuses 9korruseline 53 korteriga elamu, mille esimesel korrusel asuvad äripinnad. Raudbetoonelementidest hoonekompleks kerkis ehituslikult heale pinnasele. Elamuprojektil on hea asukoht, puuduvad konkurendid ja ümbruskonna infrastruktuur on välja ehitatud. Hoone on ehitatud Hansapanga ja Eesti Investeerimispanga laenuga.

Tammeparketiga korterid on 1--5toalised, ligi pooltes on saun. Kamina ja terrassiga luksuskorterid on 145m² ja ulatuvad läbi kahe korruse.

Korteritel ja äripindadel on Tallinna ökonoomseim kütte- ja ventilatsioonisüsteem, tänu millele võib küttekulu talvel olla ruutmeetri kohta kuus kahe krooni ringis. Küttekulusid on võimalik säästa ligi 30%. Kütte ja sooja vee vajaduse rahuldab autonoomne gaasikatlamaja, millel jätkub võimsust ka teiste Nõmme keskuse hoonete jaoks. Igas korteris on autonoomne sissetõmbe- ja väljapuhkeagregaat. Hoone keldrikorrusel on avatud parkla 46 sõiduautole, lisaks rajatakse maja hoovi veel 17 parkimiskohta.

Hoone sooja värvivalikuga soovis arhitekt ümbruskonda kontrastidega rõõmsamaks muuta. Erinevad toonid märgistavad kolme majaosa. Hoone suurus tuleneb tellija lähteülesandest teha nii suur kortermaja kui võimalik. Arhitekt leiab, et õnneks asub maja kohal, kuhu natuke suurem hoone sobib. Uusehitus otsib vormilt kontakti kinomaja ja teiste lähikonna suuremate hoonetega, kõrgemad torniosad jäävad maja hoovipoolsesse ossa.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing