• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pastelsed mänguklotsid Nõmme ja kesklinna piiril

  Septembri keskel valmib Nõmme keskuses 9korruseline 53 korteriga elamu, mille esimesel korrusel asuvad äripinnad. Raudbetoonelementidest hoonekompleks kerkis ehituslikult heale pinnasele. Elamuprojektil on hea asukoht, puuduvad konkurendid ja ümbruskonna infrastruktuur on välja ehitatud. Hoone on ehitatud Hansapanga ja Eesti Investeerimispanga laenuga.
  Tammeparketiga korterid on 1--5toalised, ligi pooltes on saun. Kamina ja terrassiga luksuskorterid on 145m² ja ulatuvad läbi kahe korruse.
  Korteritel ja äripindadel on Tallinna ökonoomseim kütte- ja ventilatsioonisüsteem, tänu millele võib küttekulu talvel olla ruutmeetri kohta kuus kahe krooni ringis. Küttekulusid on võimalik säästa ligi 30%. Kütte ja sooja vee vajaduse rahuldab autonoomne gaasikatlamaja, millel jätkub võimsust ka teiste Nõmme keskuse hoonete jaoks. Igas korteris on autonoomne sissetõmbe- ja väljapuhkeagregaat. Hoone keldrikorrusel on avatud parkla 46 sõiduautole, lisaks rajatakse maja hoovi veel 17 parkimiskohta.
  Hoone sooja värvivalikuga soovis arhitekt ümbruskonda kontrastidega rõõmsamaks muuta. Erinevad toonid märgistavad kolme majaosa. Hoone suurus tuleneb tellija lähteülesandest teha nii suur kortermaja kui võimalik. Arhitekt leiab, et õnneks asub maja kohal, kuhu natuke suurem hoone sobib. Uusehitus otsib vormilt kontakti kinomaja ja teiste lähikonna suuremate hoonetega, kõrgemad torniosad jäävad maja hoovipoolsesse ossa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Lill: oma head investeeringutootlust ei pea häbenema, ükskõik mida „kõrgeausused“ arvavad
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Suhtumine, et teine investor ei vääri head tootlust, kuna on liiga algaja, liiga noor, liiga vana või lausa naisterahvas, peab kaduma ajaloo prügikasti, kirjutab börsitoimetuse ajakirjanik Anu Lill.
Hiina suurfirma võimalik pankrot ähvardab kogu regiooni majandust
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Hinna kinnisvarafirma Evergrande on kokkukukkumise äärel ning analüütikud hoiatavad, et hullema stsenaariumi puhul on sellel suur mõju ka ülejäänud maailmale.
Sooman: pensioniraha voolab kinnisvarast mööda
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
Kui kuni pooled pensioniraha välja võtjatest lubasid selle kinnisvarasse investeerida, siis reaalsus on teistsugune – elektroonikapoed on teleriostjatest pungil, kuid septembrikuine kinnisvaraturg on tavapärasest isegi rahulikum, kirjutab Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman septembrikuises ülevaates.
MESi koroonalaenude eest vastutanud EKRE minister: mina ei tea midagi
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.
Endine maaeluminister, EKRE liige Arvo Aller leiab, et MESi juhatus ei teinud maksumaksja raha jagamisel vigu. Niisamuti pole Aller ka ise enda sõnul midagi valesti teinud.