16. september 1998 kell 22:00

Microsoft tõusis maailma kõige suuremaks

Kui Microsofti aktsia tõusis esmaspäeval 1,75 dollari võrra ja GE oma kukkus 12 senti, tähendas see maailma suurima börsifirma vahetumist, sest Microsofti börsiväärtus küündis 261,2 mld ja General Electricu börsiväärtus oli 257,3 mld dollarit.

Näib olevat aja märk, et 23aastane tarkvarafirma möödub enam kui saja aasta vanusest rasketööstusettevõttest. GE-l jääb üle lohutada end sellega, et tema 91 mld dollari suurune käive ületab Microsofti oma kuus korda ja et tema 8,2 mld dollari suurune kasum on Microsofti omast kaks korda suurem.

Microsofti tee tippu on olnud kiire. Aasta tagasi möödus ta Coca-Colast, mis siis oli kolmandal kohal. Kevadel tõusis Microsoft nende väljavalitute hulka, kelle börsiväärtus ületas 200 miljardit dollarit.

Juba suvel jõudsid Microsoft ja GE isegi üle 300 miljardi piiri. Kuid pärast seda on GE aktsia kukkunud 18% ja Microsofti oma 11%, mis on nende väärtust kahandanud.

Wall Streeti analüütikud on seisukohal, et maailma suurima turuväärtusega firma staatuse saavutanud Microsofti positsiooni lähiajal keegi eriti väärata ei suuda, sest Microsofti kasvutempo ületab GE oma ja teised firmad jäävad juba pikalt maha. DI

Hetkel kuum