• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft tõusis maailma kõige suuremaks

  Kui Microsofti aktsia tõusis esmaspäeval 1,75 dollari võrra ja GE oma kukkus 12 senti, tähendas see maailma suurima börsifirma vahetumist, sest Microsofti börsiväärtus küündis 261,2 mld ja General Electricu börsiväärtus oli 257,3 mld dollarit.
  Näib olevat aja märk, et 23aastane tarkvarafirma möödub enam kui saja aasta vanusest rasketööstusettevõttest. GE-l jääb üle lohutada end sellega, et tema 91 mld dollari suurune käive ületab Microsofti oma kuus korda ja et tema 8,2 mld dollari suurune kasum on Microsofti omast kaks korda suurem.
  Microsofti tee tippu on olnud kiire. Aasta tagasi möödus ta Coca-Colast, mis siis oli kolmandal kohal. Kevadel tõusis Microsoft nende väljavalitute hulka, kelle börsiväärtus ületas 200 miljardit dollarit.
  Juba suvel jõudsid Microsoft ja GE isegi üle 300 miljardi piiri. Kuid pärast seda on GE aktsia kukkunud 18% ja Microsofti oma 11%, mis on nende väärtust kahandanud.
  Wall Streeti analüütikud on seisukohal, et maailma suurima turuväärtusega firma staatuse saavutanud Microsofti positsiooni lähiajal keegi eriti väärata ei suuda, sest Microsofti kasvutempo ületab GE oma ja teised firmad jäävad juba pikalt maha. DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tänast Tallinna börsi tõusu vedas Enefit Green
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Tallinna börs lõpetas tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, head minekut näitasid nii Pro Kapital Grupp kui Enefit Green.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.