Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Eesti suurim lihatöötleja Rakvere lihakombinaat pole seni Venemaa majanduskriisi tõttu tekkinud probleemide tõttu ametlikku käibe- ja kasumiplaani muutnud, kuid ei välista prognooside tühistamist tulevikus.
    Lihakombinaadi juhiabi Andrit Heidovi sõnul pole ettevõte veel otsustanud ametlikke prognoose muuta. «Hetkel pole seda otsustatud, aga ma ei saa seda ka välistada,» sõnas ta.
    Heidov ütles, et Rakvere lihakombinaadi käive on Venemaa kriisi tõttu kahanenud keskmiselt 10,2 miljoni krooni võrra kuus. Tänu mitme toote hinna alandamisele on firma läbimüük viimasel ajal siiski taas kasvanud, lisas ta.
    Rakvere lihakombinaadi ekspordijuht Erkki Valmra ütles, et olukord idaturul on ebamäärane ja eksporti Venemaale ning Ukrainasse peaaegu ei toimu.
    Rakvere lihakombinaadi ametlik konsolideerimata kasumiprognoos on tänavu 27,3 miljonit krooni. Seitsme kuuga sai ettevõte kasumit 3,3 miljonit krooni, täites sellega 12 protsenti aastaprognoosist. 803,4 miljoni krooni suurusest aasta käibeprognoosist täitis Rakvere lihakombinaat seitsme kuuga 57 protsenti. BNS
    Kohtla-Järve trükikojalt Unio pankrotihoiatuse saanud kalatöötleja Viru Rand kavatseb võlgnevuse tasuda ning loodab Unioga kokkuleppele jõuda lähipäevil, ütles Viru Ranna infojuht Lilian Niitsoo.
    Niitsoo tõdes, et praegu moodustab Viru Ranna maksetähtaja ületanud võlgnevus Uniole enam kui 458 000 krooni.
    Niitsoo sõnul loodavad kahe ettevõtte esindajad veel sel nädalal koostada võlgade tasumiseks maksegraafiku. Unio esitas võlgade tõttu pankrotihoiatuse kokku 8 Eesti ettevõttele. BNS
    Kaubandus- ja tööstuskontsern AS Estiko teenis kaheksa kuuga 346,7 miljoni kroonise netokäibe juures kuus miljonit krooni puhas-kasumit.
    Kontserni finantsdirektor Igor Sada märkis, et kaheksa kuuga on Estiko konsolideeritud auditeerimata andmetel täitnud 85,4 protsenti 406 miljoni kroonisest käibeprognoosist ning 60 protsenti ennustatud kasumist. Võrreldes eelmise aasta sama perioodi tulemustega kasvas Estiko kontserni netokäive 111,5 protsenti. Samas kahanes kasum 7,7 protsenti. BNS
    Hansapank Eesti alustas septembris pangakontorite võrgu ümberkujundamist, järgmise aasta keskpaigaks on kavas sulgeda 30--40 kontorit.
    Hansapanga kontorite divisjoni direktori Raul Paruski hinnangul on ühinenud Hansapanga kontoritevõrgu optimaalseks suuruseks 125--130 kontorit. Enne ühinemist oli Hansapangal 24 kontorit, ühinemisjärgselt aga 166 kontorit. BNS
    Tartu uus linnapea ja Raadio Tartu enamusaktsiate omanik Andrus Ansip (41) müüb enda poliitikas olemise ajaks Raadio Tartu aktsiad Postimehe kontsernile, jättes endale tagasiostmisõiguse.
    «Pean linnapeana vajalikuks sidemed raadioga katkestada, et olla sõltumatu ja aus kuulajate ees,» märkis Ansip.
    1994. aastal ASi Tartu Raadio nõukogu esimeheks saanud ja 91 protsenti Tartu Raadio aktsiate omanikfirma Luik Invest ainuomanik Ansip müüb kõik oma 603 1000kroonise nominaalväärtusega aktsiat kokkulepitud hinnaga Postimehele. BNS
    Eesti majanduse stabiliseerimise reservi järgmise ülekande tähtaeg 30. september võib praeguses majandussituatsioonis edasi lükkuda.
    Järgmise rahaülekande aeg ja summa pole seoses raske majandussituatsiooniga veel kindlaks määratud, ütles rahandusministeeriumi makroprognoosi ja analüüsi talituse juhataja Mai Talvik.
    Vastavalt rahvusvahelise valuutafondiga (IMF) sõlmitud memorandumile kannab Eesti stabiliseerimise reservfondi raha iga kvartali lõpus.
    Graafikujärgselt peab riik tegema järgmise ülekande stabiliseerimise reservi Deutsche Bankis 30. septembril.
    Praegu on stabilisatsioonifondi maht 1,11 miljardit krooni. Eelmise 110 miljoni kroonise ülekande tegi riik juuni lõpus. BNS
    Riigikogu hääletas eile majanduskomisjoni ettepanekul menetlusest välja tolliseaduse muutmise eelnõu, millega oleks taas seadustatud maksuvabade kaupluste tegevus sadamate tollikontrolli tsoonis.
    Riigikogu liikmete Juhan Telgmaa, Maido Pajo ja Viktor Andrejevi seaduseprojekti tagasilükkamist toetas 26 riigikogu liiget, vastu oli 16, neli jäid erapooletuks.
    Valitsus võttis 8. septembril vastu uuest tolliseadusest tuleneva rakendusakti, mis sätestab tax-free kaubanduse tollikontrolli tsoonis ainsana lennujaamades.
    Seni tegutsesid Tallinna sadamates maksuvabalt ASi-de Nordesk, Apleks Tekstiil ja Randiin poed, kelle tegutsemisload rahandusminister Mart Opmann uuele tolliseadusele viidates augusti lõpus oma käskkirjaga tühistas.
    Sadamapoodide sulgemisest on huvitatud oma laevadel maksuvabalt kauplevad laevandusfirmad, eelkõige Tallinna-Helsingi laevaliini liider Hansatee. BNS
    Tallinna linnavaraamet müüs esmaspäeval avalikul suulisel enampakkumisel kolm linnale kuuluvat Lasnamäe kauplusehoonet ja hoonestamata kinnistu Vikerlase tänaval koguväärtuses 25 miljonit krooni.
    Priisle Kaubanduskeskuse hoone ostis alghinnaga neli miljonit krooni ära OÜ Obermeier, Egari kaupluse hoone ostis 9,1 miljoni krooni eest endale AS Savello ja Pae kaupluse hoone ostis 11 miljoni krooniga OÜ Skopa. BNS
    Läti tahab kehtestada sisseveopiirangud Eesti liha- ja munatoodetele ning Leedu piimatoodetele, et kaitsta kohalikke tootjaid praegustes keerulistes majandustingimustes, teatas Läti põllumajandusministeerium.
    Läti tahab rakendada piiranguid põllumajanduskaupade sisseveole, sest Vene kriisi tõttu on eksport Venemaale seiskunud ning Läti tootjad peavad realiseerima kaubad siseturul.
    Balti vabakaubandusleping sätestab, et riik võib kehtestada sisseveopiiangud, kui kohalikud tootjad või turg on ohus.
    Läti valitsus otsustab teisipäevasel istungil, kui otstarbekas on piirata põllumajandustoodete sissevedu Eestist ja Leedust. Allikate teatel ei plaani Läti imporditollide kehtestamist, vaid tahab leppida Eesti ja Leedu ministritega sisseveokvootide osas kokku. BNS
    Uue finantsaasta alguses läheb Eesti Energia üle kaasaegsele finantsinfosüsteemile Oracle Financials, mis võimaldab saada ülevaadet kogu organisatsiooni tegutsemisest reaalajas.
    Praegu kasutatav tarkvara on Eesti Energia jaoks oma võimalused ammendanud, ütles Eesti Energia finantsdirektor Sandor Liive.
    «Oracle Financials'i plussiks on kiiruse ja suuremate võimaluste kõrval ka see, et programm võimaldab igal ajahetkel saada ülevaate kogu organisatsiooni tegutsemisest reaalajas,» märkis Liive.
    Oracle Financialsi kasutavad Poola Põhivõrk, Rootsi Põhivõrk, Imatran Voima Oy Soomes ja mitmed Suurbritannia elektri- ja energiafirmad. BNS
    Hüvitusfondi I, IV ja V seeria obligatsioonide intressimäär on tänavu 9,808 protsenti, mis makstakse investoritele, kes omavad obligatsioone 24. septembri päevalõpu seisuga.
    Viimane börsipäev, mil ostetud I, IV ja V seeria obligatsioonid jõuavad väärtpaberiarvele 24. septembriks, on esmaspäev, teatas Hüvitusfond.
    Hüvitusfondi I, IV, ja V seeria obligatsioonide intressimakse tähtaeg on 26. september.
    Kuna tänavune 26. september ei ole pangapäev, kantakse vastavalt emissioonitingimustele intressitulu üle 28. septembril.
    Intressitulu arvestamise aluseks on 30päevane kuu ja 360päevane aasta. BNS
  • Hetkel kuum
Paul Künnap: Soome ja Rootsi võidujooks terase pärast annab Eestile õppetunde
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Rohepöördest tingitud tööstuse ümberorienteerumise ja ka ümberpaiknemise ajaaken ei ole lõputu. Kes esimesena suudab vajalikud investeeringud teha ja enda juurde meelitada, on järgnevateks kümnenditeks võitja, kirjutab värske näite põhjal advokaadibüroo Sorainen partner Paul Künnap.
Balti aktsiad jätkasid tõusulainel
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Neljapäeval sai sel nädalal alanud Balti aktsiate tõus jätku, kui Balti koondindeks Baltic Benchmark kerkis 0,36%.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Põlva saunatootja asendas jahtunud turud ühe kliendiga USAs: “Tööd on rohkem kui peaks!”
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Mitu aastat reipat kasvu näidanud Põlva saunatootja Ecosauna Projecti majandustulemused võtsid eelmisel aastal hoo maha, tänavune aasta on neil see-eest aga juba välja müüdud.
Teabevara on nagu ülikool
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
„Teabevara tunnis“ saad piiluda teabevara köögipoolele.
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Swedbank kaotas kasumit vähem kui SEB
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Eesti kahe suurema panga tulemusi vaadates on näha, et Swedbanki kasum kahanes esimeses kvartalis vähem kui SEB-l.
Robotit arendav Eesti idufirma kaasas 1,5 miljonit eurot
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.
Eesti idufirma 10Lines kindlustas 1,5 miljoni euro suuruse investeeringu, et laiendada tegevust Ameerika Ühendriikides.