5. oktoober 1998 kell 22:00

Külm ilm päästab veo tellija lisakulust

Täiskoorma vedu termohaagisega on 20--30% kallim kui tavalise tenthaagisega. Kokkuhoid termohaagise arvel võib aga kauba jätta Eesti piiril toppama.

Kui toidukaupasid veetakse tingimustes, mis ei vasta tootja nõutud säilitamistingimustele, siis ei luba veterinaarkontroll seda Eestisse. See ei tähenda, et vedu peab tingimata toimuma külmikhaagisega. Kui kaupa peab säilitama 20kraadise külmaga, siis piisab miinus 20 kraadisest välistemperatuurist, et külmiku asemel kasutada tavalist tenthaagist. Risk, et transpordi ajal läheb soojemaks on siiski veo tellija kanda. Ekspedeerimisfirma EE Trans võimaldab kliendil sobiliku ilma puhul kasutada tavalist haagist, kuid kirjutab lepingusse, et risk võimaliku tagajärje eest jääb kliendile.

Hetkel kuum