Hansapank hoidis turgu üleval

07. oktoober 1998, 00:00

Kuigi ÄP indeks liikus eile esimest korda pärast seitsmepäevast langusperioodi üles 1,41%, 269,37 punktile, valitses turul üldiselt endine langusmeeleolu. Tõusjate- langejate suhe oli 2:11 viimaste kasuks.

Indeksi tõusu tagas Tallinna börsi juhtaktsia Hansapanga 6,1protsendine tõus. Praegusel äärmiselt õhukesel turul on võimalik aktsia hinda suhteliselt tagasihoidliku survega küllalt palju liigutada. Hansapanga aktsia käive ulatus eile registreeritud 51 tehingus tagasihoidliku 4,14 mln kroonini, kuid aktsia oli sellega ikkagi turul enimkaubeldud. Maaklerite sõnul toetas aktsia hinda Swedbanki järjekordne kinnitus tagada plaanitav emissioon 100 krooni tasemelt. Turul on varem spekuleeritud teemal, et Swedbank võib ligi 50% aktsiate omanikuna otsustada aktsionäride koosolekul emissiooni mitte korraldada. Selle vastu räägib siiski ka fakt, et Hansapank vajab ilmselgelt lisakapitali.

Suurima tehingute arvuga paistis eile taas silma Forekspanga aktsia. Huvitaval kombel aktsia hinnatase ei muutunud. See näitab, et turul liigub ka investoreid, kes on valmis võtma Forekspanga aktsiaga kaasnevat ülisuurt riski.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing