7. oktoober 1998 kell 22:00

Hiiumaa pakub turvalisust ja stabiilsust

Pankade kukkumise ajal tahab nii mõnigi tunda end turvaliselt ja aega maha võtta, mõtelda ka sellele, et peale igapäevasebimise ja luhtumiste on midagi jäävat: meri ja kadakad näiteks.

Juba see, et saared on suurest maast eraldatud veega, muudab sealsed inimesed iseseisvamaks ja kui siin on puhkenud pangapaanika, siis hiidlane oma sõltumatuses sellega vaevalt et kaasa läheb.

Seekord on vaatluse all neli konverentsikohta Hiiumaal. Kaks suuremat ja kaks kodusemat kohta.

Lõokese puhkekeskus asub Käina aleviku serval ning teda ümbritseb väike park. Kassarist jääb Lõokese seitsme-kaheksa kilomeetri kaugusele.

Kõigis hotelli tubades on du??, põrandaküttega WC, SAT-TV, telefon. Kahe sauna kasutamine on hotellikülalistele tasuta ning lapsed saab konverentsi ajaks jätta mängutuppa. Peale hotelli on samas majas ka matkamaja 20 inimesele, kus WC ja du?? on koridoris.

Katri külalistemaja seisab viie kilomeetri kaugusel Kärdla linnast ja ehitati endisele talumaale. Vanemad majad on teenindanud tulijaid seitse, uuem maja aga viis aastat. Hooneid ümbritseb vaikne loodus. Majade juurde sõites tuleb ületada ka ainuke raudteeülesõit Hiiumaal.

Heltermaa hotelli leiab tulija Heltermaa sadamahoone teiselt korruselt, otse mere kaldalt. Kõikidest hotellitubadest avaneb vaade merele ja külastajad saavad veeta vaba aega kaunil rannal vee ääres. Peale selle pakub Heltermaa hotell võimalust tellida mistahes peolauda.

Puulaiu külalistemaja asub väikeses Puulaiu sadamas. Lähima asulani jääb siit neli kilomeetrit. Kohta ümbritseb kahelt poolt meri: ühelt poolt Käina ja teiselt poolt Jausa laht. Maja ise asub kadakase künka otsas. Puulaiu matkamaja on tähistatud Hiiumaa rohelise märgiga.

Hiiumaa roheline märk on välja mõeldud tähistamaks majutus- või söögikohta, mis majandab end ja teenindab oma kliente, säästes Hiiumaa veel suhteliselt puhast looduskeskkonda, ning kutsub üles järgima sama ideed ka Hiiumaa külalisi.

Lähemad huviväärsused jäävad Puulaiust kahe ja poole kilomeetri kaugusele: Orjaku sadam, kuhu käib ka Saaremaa praam. Kassari oma muuseumi ja muude lõbustustega jääb 7 km kaugusele.

Hetkel kuum