• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aknatehas müüb Rootsi

  Reedel allkirjastatud lepingu järgi ostab Elite AB tuleval aastal Viljandist 70 000 akent ja suures koguses siseuksi kokku 60 miljoni krooni eest. «Leping on sõlmitud viieks aastaks ja tootmismaht kasvab pidevalt,» sõnas Viljandi akna- ja uksetehase peadirektor Olavi Liivandi.
  2001. aastal valmistatakse ligi 40 protsenti Rootsis ja Norras kasutatavatest puit-alumiiniumakendest Viljandis, prognoosis Liivandi. Miljardikroonise aastakäibega firma Elite kuulub ehituskontserni Skanska, mistõttu paljudel uusehitustel hakatakse edaspidi kasutama ainult Viljandi aknaid. Elite AB tütarfirma Fönster on ostnud Viljandist aknaid juba kolm aastat.
  Tänavu ekspordib Viljandi Aken ja Uks oma toodangut Rootsi ligi 30 miljoni krooni eest. Fönster AB tegevjuht Leif Källman kinnitas, et edaspidi hakatakse Viljandist tellima ka selektiivklaasiga aknaid, mis on osa Rootsi energiasäästuprogrammist.
  AS Viljandi Aken ja Uks avas reedel uue uksetehase, kuhu investeeriti ligi 20 miljonit krooni.
  Kolmandiku tehase ehitusest rahastas ettevõte omavahenditest, lisaks võeti laenu Ühispangast ja Hüvitusfondist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.