11. oktoober 1998 kell 22:00

Aknatehas müüb Rootsi

Reedel allkirjastatud lepingu järgi ostab Elite AB tuleval aastal Viljandist 70 000 akent ja suures koguses siseuksi kokku 60 miljoni krooni eest. «Leping on sõlmitud viieks aastaks ja tootmismaht kasvab pidevalt,» sõnas Viljandi akna- ja uksetehase peadirektor Olavi Liivandi.

2001. aastal valmistatakse ligi 40 protsenti Rootsis ja Norras kasutatavatest puit-alumiiniumakendest Viljandis, prognoosis Liivandi. Miljardikroonise aastakäibega firma Elite kuulub ehituskontserni Skanska, mistõttu paljudel uusehitustel hakatakse edaspidi kasutama ainult Viljandi aknaid. Elite AB tütarfirma Fönster on ostnud Viljandist aknaid juba kolm aastat.

Tänavu ekspordib Viljandi Aken ja Uks oma toodangut Rootsi ligi 30 miljoni krooni eest. Fönster AB tegevjuht Leif Källman kinnitas, et edaspidi hakatakse Viljandist tellima ka selektiivklaasiga aknaid, mis on osa Rootsi energiasäästuprogrammist.

AS Viljandi Aken ja Uks avas reedel uue uksetehase, kuhu investeeriti ligi 20 miljonit krooni.

Kolmandiku tehase ehitusest rahastas ettevõte omavahenditest, lisaks võeti laenu Ühispangast ja Hüvitusfondist.

Hetkel kuum