14. oktoober 1998 kell 22:00

Maailma börsid

Ühendriikide turud muutsid suunda pärast kaks päeva kestnud tõusu. Langus sai alguse tehnoloogiasektoris alanud kasumivõtmisest. Tehnoloogiasektoriga tugevalt seotud NASDAQ-indeks kaotas teisipäeval 2,37%. Valusasti said lüüa paljud maaklerfirmad, sest kasuminumbrid olid oodatust tunduvalt nõrgemad. Rahvusvaheliselt tuntud Merrill Lynch Inc. kaotas kolmandas kvartalis 0,49 USD, mis on esmakordne viimase üheksa aasta jooksul. Lisaks kõigele teatas Merrill 5% ehk 3400 töötaja koondamisest. Aktsia hind liikus siiski positiivses suunas, tõustes 1,37 USD, ja lõpetas 45,25 USD-l.

Helsingi börs jätkas teisipäeval langusega. Käive oli kesine ning erilist aktiivsust polnud märgata üheski sektoris. Nokia aitas langusele kaasa, olles keskpäevaks alanenud 1,7%. Nokia finantsnäitajad peaksid olema tugevad, kuid tehnoloogiasektori nõrkus Ühendriikides mõjutas ka Soome aktsiaid.

Stockholmi börsi indeks langes kolmapäeva esimestel tundidel kiirelt, leides toetust 2700 punkti tasemel. Suunamuutus viis indeksi päeva teisel poolel plusspoolele, oli tunda ostusurve tugevnemist. Erinevalt Nokiast tekitavad investoritele muret järgmisel nädalal ilmuvad Ericssoni finantsnäitajad. Hoolimata sellest liikus Ericssoni hind üles, tõustes 2,5 krooni võrra.

Hetkel kuum