• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suurriigid ei soovi nõrka dollarit

  USA peamised majanduskonkurendid, Jaapan ja Saksamaa ei ole huvitatud nõrgast dollarist. Jaapani majanduse planeerimise agentuuri peadirektor Taichi Sakaiya ja Saksamaa liidupanga nõukogu üks autoriteetsemaid liikmeid Klaus-Dieter Kuehbacher toonitasid eile nagu ühest suust, et liiga nõrk dollar ei ole nende riikide majandusele kasulik, andes sellega mõista, et Ühendriikide valuuta langedes liiga madalale tasemele võib oodata keskpankade sekkumist. Sakaiya väitel on saareriigi eksportivatele ettevõtetele soodus kursivahemik 120--130 jeeni dollar, tugevama jeeni puhul pole nende toodang enam konkurentsivõimeline. Buba arvates pole Saksamaale soodne dollari kurss alla 1,60 marga (12,80 krooni). Nii tugevneski Ühendriikide valuuta kõrgete ametnike sõnavõttude mõjul nii jeeni kui ka DEMi suhtes. Kursimuutused jäid siiski küllaltki kitsastesse piiridesse.
  Norra kroon sattus Saksa marga tugevnemise ja nafta hinna languse tõttu taas surve alla. Eile langes Norra krooni kurss 4,665 margani (1,725 kroonini), mis on vaid veidi kõrgem 27. augusti rekordmadalast tasemest (1,715 DEMi ehk 1,715 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Nafta taastub kuus nädalat kestnud langusest
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Nafta hind on täna kallinenud rohkem kui dollari võrra, sest investorid loodavad, et koroonaviiruse omikrontüve sümptomid on kerged, ja see aitas riskantsematel varadel kallineda. Lisaks sellele on ebatõenäoline, et Iraan oma eksporti suurendab, nii nagu varem oodati, vahendab Reuters.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Vähemalt viis väärt juhtimistera Eesti tippudelt: lihtne vallandamine ja töötajate maavarad
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.
Novembris Äripäeva raadios kõlanud Eesti juhid jagasid oma kogemust, kuidas vallandamine võib olla lihtsam kui see, mida juht tegelikult peaks tegema, kuidas enese ja töötajate piitsutamisest tasub loobuda ning kuidas teha sellist ettevõtet, mida töötajad kiidavad.