Suurriigid ei soovi nõrka dollarit

15. oktoober 1998, 00:00

USA peamised majanduskonkurendid, Jaapan ja Saksamaa ei ole huvitatud nõrgast dollarist. Jaapani majanduse planeerimise agentuuri peadirektor Taichi Sakaiya ja Saksamaa liidupanga nõukogu üks autoriteetsemaid liikmeid Klaus-Dieter Kuehbacher toonitasid eile nagu ühest suust, et liiga nõrk dollar ei ole nende riikide majandusele kasulik, andes sellega mõista, et Ühendriikide valuuta langedes liiga madalale tasemele võib oodata keskpankade sekkumist. Sakaiya väitel on saareriigi eksportivatele ettevõtetele soodus kursivahemik 120--130 jeeni dollar, tugevama jeeni puhul pole nende toodang enam konkurentsivõimeline. Buba arvates pole Saksamaale soodne dollari kurss alla 1,60 marga (12,80 krooni). Nii tugevneski Ühendriikide valuuta kõrgete ametnike sõnavõttude mõjul nii jeeni kui ka DEMi suhtes. Kursimuutused jäid siiski küllaltki kitsastesse piiridesse.

Norra kroon sattus Saksa marga tugevnemise ja nafta hinna languse tõttu taas surve alla. Eile langes Norra krooni kurss 4,665 margani (1,725 kroonini), mis on vaid veidi kõrgem 27. augusti rekordmadalast tasemest (1,715 DEMi ehk 1,715 krooni).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing