• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma börsid

  Ühendriikides liikusid turud üles. Investorid reageerisid paljude firmade III kvartali kasumiaruannetele positiivselt. Pangandussektor sai siiski veidi kannatada, sest Bank America tulemused olid tugevalt alla oodatu. Aktsia kukkus 5,937 dollarit 48 dollari tasemele. Fordi tulemused ületasid analüütikute prognoosi sendi võrra, viies aktsia hinna 1,687 USD võrra üles 45,75 dollarile. Ostusurve püsis stabiilne kogu päeva, nõrgenes viimasel tunnil ja viis Dow' indeksi päeva kõrgpunktist 8040 alla, kuid see jäi siiski 30,64 punktiga plussi.
  Helsingi börs alustas neljapäeval järsu tõusuga, liikudes esimestel tundidel 190 punkti võrra üles. Päeva teisel poolel jätkas tugevalt, kuigi vajus veidi, päev lõppes 4,56% tõusuga. Suurimate Euroopa turgude positiivne suund ja investorite optimism aitasid kaasa Soome turu tõusule. Mõned investorid on kindlad, et turg on käinud ära oma madalaimas seisus.
  Stockholmi börs jätkas neljapäeva hommikul tõusuga. Päeva teisel poolel oli siiski tunda ostusurve nõrgenemist, kuid siingi andis oma panuse tõusu jätkuks teiste Euroopa turgude positiivne suund ning USA turu avanemine eelmisest päevast kõrgemal tasemel. Liideraktsia Ericsson tõusis 7,5 SEKi võrra, lõpetades päeva 165,5 SEKi tasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.