15. oktoober 1998 kell 22:00

Maailma börsid

Ühendriikides liikusid turud üles. Investorid reageerisid paljude firmade III kvartali kasumiaruannetele positiivselt. Pangandussektor sai siiski veidi kannatada, sest Bank America tulemused olid tugevalt alla oodatu. Aktsia kukkus 5,937 dollarit 48 dollari tasemele. Fordi tulemused ületasid analüütikute prognoosi sendi võrra, viies aktsia hinna 1,687 USD võrra üles 45,75 dollarile. Ostusurve püsis stabiilne kogu päeva, nõrgenes viimasel tunnil ja viis Dow' indeksi päeva kõrgpunktist 8040 alla, kuid see jäi siiski 30,64 punktiga plussi.

Helsingi börs alustas neljapäeval järsu tõusuga, liikudes esimestel tundidel 190 punkti võrra üles. Päeva teisel poolel jätkas tugevalt, kuigi vajus veidi, päev lõppes 4,56% tõusuga. Suurimate Euroopa turgude positiivne suund ja investorite optimism aitasid kaasa Soome turu tõusule. Mõned investorid on kindlad, et turg on käinud ära oma madalaimas seisus.

Stockholmi börs jätkas neljapäeva hommikul tõusuga. Päeva teisel poolel oli siiski tunda ostusurve nõrgenemist, kuid siingi andis oma panuse tõusu jätkuks teiste Euroopa turgude positiivne suund ning USA turu avanemine eelmisest päevast kõrgemal tasemel. Liideraktsia Ericsson tõusis 7,5 SEKi võrra, lõpetades päeva 165,5 SEKi tasemel.

Hetkel kuum