Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank on tõstnud Hansapanga eeskujul intresse

  Ühispank tõstis aastase tähtajalise hoiuse intressi 1,25 protsenti 13,25 protsendini. Pooleaastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 0,25 protsendi võrra 10,75 protsendini. Üle aasta pikkuseid kroonilaene Ühispank erinevalt Hansapangast ei anna.
  Schults ütles, et intresside muutumise määrab kiiresti muutuv majanduskeskkond. Samuti on Schults öelnud, et kaks võrdväärset panka peavad turul võrdselt käituma. Ühispanga rahaturgude osakonna juhataja Andres Ojamaa sõnas reedel, et Ühispank ja Hansapank jälgivad teineteist turul.
  Ojamaa ütles, et intresside käitumine sõltub kohalikul turul valitsevast likviidsussituatsioonist. «Kui maailm liigub edasi sügavama depressiooni poole, siis tõenäoliselt intressid tõusevad,» sõnas ta. «Tahaks siiski loota, et seda ei toimu,» nentis ta. Ojamaa hinnangul jäävad intressid sellel aastal samaks, allapoole tõenäoliselt ei liigu.
  Teisipäeval tõstis kroonihoiuste ja -laenude intresse Hansapank. Aastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 1,5% 13 protsendile. Pooleaastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 0,5 protsenti 10,5 protsendile. Eesti krooni laenu baasintress tõusis 1,5 protsenti 17 protsendile.
  Neljapäeval tõstis intresse ka Krediidipank. Aastase tähtajalise hoiuse intress on Krediidipangas 14 protsenti ja pooleaastase tähtajalise hoiuse intress 12 protsenti. Kroonilaenude baasintress tõusis 19 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Paus läbi: LHV aktsiatega saab jälle kaubelda
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
LHV Groupi aktsiatega jätkatakse kauplemist täna, kui Tallinna börs avaneb kell 10.00.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Euroopa pankurite rahapeole otsitakse pidurit
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.
Euroopa Keskpank otsib võimalusi peatamaks kommertspanku teenimast üliodavate laenuskeemide abil miljardeid lisaeurosid, vahendab Financial Times.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.