• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank on tõstnud Hansapanga eeskujul intresse

  Ühispank tõstis aastase tähtajalise hoiuse intressi 1,25 protsenti 13,25 protsendini. Pooleaastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 0,25 protsendi võrra 10,75 protsendini. Üle aasta pikkuseid kroonilaene Ühispank erinevalt Hansapangast ei anna.
  Schults ütles, et intresside muutumise määrab kiiresti muutuv majanduskeskkond. Samuti on Schults öelnud, et kaks võrdväärset panka peavad turul võrdselt käituma. Ühispanga rahaturgude osakonna juhataja Andres Ojamaa sõnas reedel, et Ühispank ja Hansapank jälgivad teineteist turul.
  Ojamaa ütles, et intresside käitumine sõltub kohalikul turul valitsevast likviidsussituatsioonist. «Kui maailm liigub edasi sügavama depressiooni poole, siis tõenäoliselt intressid tõusevad,» sõnas ta. «Tahaks siiski loota, et seda ei toimu,» nentis ta. Ojamaa hinnangul jäävad intressid sellel aastal samaks, allapoole tõenäoliselt ei liigu.
  Teisipäeval tõstis kroonihoiuste ja -laenude intresse Hansapank. Aastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 1,5% 13 protsendile. Pooleaastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 0,5 protsenti 10,5 protsendile. Eesti krooni laenu baasintress tõusis 1,5 protsenti 17 protsendile.
  Neljapäeval tõstis intresse ka Krediidipank. Aastase tähtajalise hoiuse intress on Krediidipangas 14 protsenti ja pooleaastase tähtajalise hoiuse intress 12 protsenti. Kroonilaenude baasintress tõusis 19 protsendini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.