18. oktoober 1998 kell 22:00

Ühispank on tõstnud Hansapanga eeskujul intresse

Ühispank tõstis aastase tähtajalise hoiuse intressi 1,25 protsenti 13,25 protsendini. Pooleaastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 0,25 protsendi võrra 10,75 protsendini. Üle aasta pikkuseid kroonilaene Ühispank erinevalt Hansapangast ei anna.

Schults ütles, et intresside muutumise määrab kiiresti muutuv majanduskeskkond. Samuti on Schults öelnud, et kaks võrdväärset panka peavad turul võrdselt käituma. Ühispanga rahaturgude osakonna juhataja Andres Ojamaa sõnas reedel, et Ühispank ja Hansapank jälgivad teineteist turul.

Ojamaa ütles, et intresside käitumine sõltub kohalikul turul valitsevast likviidsussituatsioonist. «Kui maailm liigub edasi sügavama depressiooni poole, siis tõenäoliselt intressid tõusevad,» sõnas ta. «Tahaks siiski loota, et seda ei toimu,» nentis ta. Ojamaa hinnangul jäävad intressid sellel aastal samaks, allapoole tõenäoliselt ei liigu.

Teisipäeval tõstis kroonihoiuste ja -laenude intresse Hansapank. Aastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 1,5% 13 protsendile. Pooleaastase tähtajalise hoiuse intress tõusis 0,5 protsenti 10,5 protsendile. Eesti krooni laenu baasintress tõusis 1,5 protsenti 17 protsendile.

Neljapäeval tõstis intresse ka Krediidipank. Aastase tähtajalise hoiuse intress on Krediidipangas 14 protsenti ja pooleaastase tähtajalise hoiuse intress 12 protsenti. Kroonilaenude baasintress tõusis 19 protsendini.

Hetkel kuum