20. oktoober 1998 kell 22:00

Maailma börsid

USA. Dow alustas esmaspäeva väikese langusega, kuid muutis siiski suunda ja jätkas tõusuga. Edukalt esinesid tehnoloogia-, jaekaubandus- ja transpordisektori aktsiad. Tõusvas suunas liikuvad aktsiad juhtisid NYSE-l 2:1. Viimase 52 nädala kõrgeima taseme saavutas 43 aktsiat ning sama perioodi madalaimale tasemele langes 36 aktsiat. NASDAQi indeks, mis on tugevalt seotud tehnoloogiasektoriga, liikus 1,7% võrra kõrgemale. IBM avalikustab kolmanda kvartali finantsaruande teisipäeval, aktsia hind kerkis 2,875 dollari võrra 138 USDni. IBMilt loodetakse kasumiks vähemalt 1,53 dollarit aktsia kohta. Euroopa turgude positiivne suund teisipäeval peaks hoidma ka Dow plusspoolel.

Helsingi. Börs alustas teisipäeva reipalt. Nokia tõusis kiirelt USA sulgemishinna tasemele -- 401 FIMi -- ja liikus edasi 405,5 margani. Edukalt alustas päeva ka metsandussektor, UPM- Kymmene oli päeva teisel poolel tõusnud 3,88%. Sampo Kindlustus kerkis tugeva ostusurve tagajärjel 8,44%.

Stockholm. Rootsi aktsiad said toetust USA turu tõusust. Ericsson oli Ühendriikides edukas, aktsia hind tõusis ka Stockholmis ettevaatlikult 170 SEKini. Turg jätkas päeva rahuliku tõusuga ja kerkis 1,89% 2943,69 punktini.

Hetkel kuum