27. oktoober 1998 kell 22:00

Maailma börsid

USA. Esmaspäeval liikus enamik blue chip-aktsiaid taas negatiivses suunas. Tehnoloogiasektor ja nn small cap-aktsiad liikusid positiivses suunas. NASDAQi indeks tõusis 1,84%. Kuna enamik III kvartali tulemustest on avalikustatud, jälgivad investorid taas Föderaalreservi, võimalik intresside langus on taas päevakorras. NYSE-l juhtisid tõusvad aktsiad 18:13. AT&T teatas, et on teeninud III kvartalis 1 dollarit aktsia kohta, ületades prognoosi 0,05 dollariga, hind kerkides 0,44 USDd. Euroopa aktsiaturgude positiivne trend peaks toetama Ühendriikide turgu ja viima selle teisipäeval tõusule.

Helsingi. Nokia tõus NYSE-l tõmbas endaga kaasa teised aktsiad. Soome inves-toritele teeb siiski muret Venemaal toimuv, tänu millel võib turg järsult suunda muuta. Merita avalikustas oodatust nõrgema kasumiaruande misjärel hind langes 2,48% 27,5 FIMile. Huhtamäki teatas oma koostööst EarthShell'iga, turg reageeris teatele positiivselt ja hind liikus kiirelt 175,5 margani, jäädes püsima 173-l (+10,3%)

Stockholm. Ericssoni aktsia hinna tõus andis julgust kogu turule. Tehnoloogia oli teisipäeval tähelepanu keskpunktis. Toetust andis ka suuremate Euroopa turgude positiivne trend. Ericsson liikus 174 ja 184 SEKi vahel ning lõpetas 7,29% tõusuga.

Hetkel kuum