• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooraine

  Viimase kümnendi suurim orkaan Mitch ja saagiprognoosi alandamine Brasiilia valitsuse poolt põhjustasid Arabica kohvi hinnaralli New Yorgi kohvi-, suhkru- ja kakaobörsil.
  Reedel kerkis kohvi hind üle 2 protsendi pärast Brasiilia valitsuse teadet, et järgmise aasta saak on arvatavasti 20 mln 60 kilogrammi raskust kotti, mis on 40 protsenti madalam kui sellel aastal. Selle aasta saak 33,95 mln kotti oli maailma suurima kohvitootja Brasiilia viimase 11 aasta suurim.
  Eile esimestel kauplemistundidel hinnaralli jätkus, sest saabus uusi teateid tugevatest vihmadest ja purustustest Kesk-Ameerikas. Mitch ise on küll raugenud, kuid orkaaniga kaasnevad paduvihmad jätkuvad, mis on tekitanud suuri kohvisaagi kahjustusi Hondurases. Peale Hondurase on ohustatud ka Costa Rica ja Guatemala kohviistandused. Eilehommikused detsembrilepingute noteeringud kerkisid 115 USA sendini nael, mis on viimase 8 nädala kõrgeim kohvihindade tase.
  Ei ole võimatu, et kohvi hind hakkab varsti kiiresti tõusma, sest röstimisvabrikute laovarud pole varem nii väikesed olnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.