10. november 1998 kell 22:00

Toiduainetöösturid: hind tõuseb kuni 50%

Leiva hind tõuseb kuni 20%, sest põllumehed ei suuda kohalikule pagaritööstusele piisavalt nisu kasvatada, ütles Leiburi müügidirektor Heikki Põhi.

Tollide kehtestamine ei too kasu ei tootjale ega tarbijale, sest hinnatõusuga kaasneb tarbimise ja tootmise vähenemine. «Valitsus tegi kõiki valusalt puudutava otsuse, kuid meie käest nõu ei küsinud,» lisas Põhi.

Saku õlletehase direktori Cardo Remmeli sõnul pole Eesti põllumehed õlleodra tootmisel kvaliteediga konkurentsivõimelised, mistõttu ka õlle hind võib tõusta. Remmeli sõnul tõusevad hinnad märgatavalt, kui tollid kehtestatakse poliitilistest, mitte turumajanduslikest kriteeriumidest lähtudes.

Piimapaki hind poes tõuseb praeguselt kuuelt kroonilt uuest aastast üheksale kroonile, ütles Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Aivar Pärgmäe.

Valitsus peab Pärgmäe sõnul piiri välismaisele kaubale täielikult sulgema ja kehtestama piimatoodetele ranged kvaliteedinõuded, et Eesti tootjatel oleks võimalik müüa koduturul senisest soodsamalt.

Hulgimüügifirma Jungent turundusdirektor Kait Liinev ütles, et pooldab importi, sest avatud konkurents sunnib Eesti tootjat pingutama. «Mul on kahju, et nii läks vaatamata sellele, et Jungent on teenuse müüja ja tollimaksu maksab tarbija kinni,» ütles Liinev.

Hetkel kuum