Artikkel
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Casanova pakub kilde Itaaliast

    Hele ruum, itaaliapärane menüü ja vaikselt mängiv muusika loob restoranis Casanova meeleolu, mida naudime ETK Maksimarketi juhataja Raul Kadaruga.
    Lõunalauda juhatab meid saalist kostev vaikne ja rahustavat itaaliakeelne ooperimeloodia. Hiljem asendub see 80ndate itaalia menulugudega.
    Restorani lauad suurt privaatsust ei jäta. Hoolimata sellest nendib Kadaru paiga sobivust ka ärikohtumisteks.
    Valime koha teises, avasaaliga võrreldes väiksemas saalis. Istunud rohelistele toolidele, tuuakse meile ka roheliste kaantega menüü. Selle esiküljel ilutseb itaallasest peakoka foto. Menüü teine lehekülgki on itaaliapärane -- ainus eestlasele arusaadav sõna leheküljel on päevapraad, mille hinnad jäävad saja krooni ümber.
    Lõunakülaline valib Cozze Italiana -- merekarbid tomatikastmes. Minule soovitab Kadaru kaheksajalast tehtud salatit.
    Praeks võtab külaline Griliata Casanova, mis koosneb suurest täidetud krevetist, kalmaarist ja hailihast ning näeb tänu vormikale roosale krevetile taldriku keskel väga efektne välja. Toidu kõrvale palume tuua pokaali punast majaveini, Terre di Francia-Corta Rosso't.
    Kelneri vastusest selgub, et salatid saame lauda veerandi ja praed poole tunni pärast.
    Kelner naaseb siiski õige pea teatega, et kaheksajalaga on probleeme, seda lihtsalt pole. Selle asemel valin Antipaste Mare Casanova, mis koosneb keedetud merekarpidest ja krevettidest.
    Praeks soovin vahelduseks mereloomadele, mille rohkus mu silmad juba kirjuks kipub võtma, kaht küpsetatud lihavarrast, mis kannab nime Spiedini Italiana. Taisele, pisut kuivale loomalihale on lisatud parasjagu vürtsi.
    Ajal, kui me menüüga tegeleme, kallab kelner ühte meie ees seisvasse klaasi aperitiivi. Kadaru sõnul on see temal esimene kord Eestis, kus söögi alla aperitiivi pakutakse.
    Poolteist tundi, mis me sööme, käib kelner ajuti ukseorvast teenistusvalmi näoga piidlemas, ega me midagi parasjagu ei vaja.
    Hiljem avastame Kadaruga, et meie praadide väiksus on põhjustatud sellest, et lisandid, näiteks kartul, tulnuks eraldi tellida.
    Õnneks ei pannud me lisandeid menüüs tähele, nendib Kadaru, siis olekski ehk rumala peaga neid tellinud. Itaaliapärasemad tunduvad road siiski ilma lisanditeta.
    Casanova eesmärgiks on pakkuda klassikalist itaalia restorani. Seintel on Casanova pilt ja tema maskid. Osa pilte pärineb Casanova auks korraldatavalt karnevalilt.
    Meie veinid on Itaaliast, Franciacorta piirkonnast. Need veinid on mõnikord isegi kvaliteetsemad kui Prantsusmaal toodetud. Et neid maailmas nii hästi ei tunta, maksavad nad vähem. Üheks meie eesmärgiks ongi pakkuda head hinna ja kvaliteedi suhet.
    Restorani peakokk on itaallane Franco De Palmas, pärit Genuast. Lisaks sellele, et ta on hea kokk, on tal ka rahvusvaheline kogemus, ta on ennegi välismaal töötanud, näiteks Venemaal. Ka enamik toiduaineid tuuakse Itaaliast.
    Meie menüü on suures osas itaaliakeelne. Selles on oma võlu. Mis peidab end konkreetse nime taga, seda saab seletada ju kelner.
    Esialgu võib Eesti inimesele nii mõndagi siinses restoranis rabav tunduda, ent tõenäoliselt harjutakse õige pea. Näiteks võib eestlasele restoran liiga valge tunduda.
    Aga Itaalia ongi valgusküllane maa.
  • Hetkel kuum
Konsultant: inflatsioonilises keskkonnas on finantsanalüüs olulisem kui iial enne
Ühinemis- ja ülevõtmistehingute planeerimisel on tähtis arvestada inflatsiooni mõju kasumieesmärkidele ning hoolega läbi mõelda, kuidas seda finantsandmetes õigesti kajastada, kirjutab PwC Eesti tehingute nõustamise juhtivkonsultant Allar Karu.
Ühinemis- ja ülevõtmistehingute planeerimisel on tähtis arvestada inflatsiooni mõju kasumieesmärkidele ning hoolega läbi mõelda, kuidas seda finantsandmetes õigesti kajastada, kirjutab PwC Eesti tehingute nõustamise juhtivkonsultant Allar Karu.
Eesti näeb pitsaindeksis välja kena keskmik
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Eelmise aasta detsembris maksid poest ostetud pizza ja quiche Euroopa Liidus keskmiselt 16% rohkem kui aasta varem, näitavad Eurostati andmed.
Enefit Green sõlmis Nordexiga üle 100 miljoni eurose lepingu
Börsiteatest selgub, et Enefit Green sõlmis Kelme I tuulepargi tuulikute tarne, püstitamise ning 32-aastase hoolduslepingu tuulikutootjaga Nordex.
Börsiteatest selgub, et Enefit Green sõlmis Kelme I tuulepargi tuulikute tarne, püstitamise ning 32-aastase hoolduslepingu tuulikutootjaga Nordex.
Reaalajas börsiinfo
Saaremaa looduskosmeetika tootjad võtavad järgmisena ette Vietnami
"Keskkonna hoidmine on meil ikkagi mõtlemisviis, mitte linnukese tõmbamiseks," ütles Triinu Karolin, kelle loodukosmeetika bränd HOIA sai Eesti Väikeste- ja Keskmiste Ettevõtete Assotisatsioonilt auhinna "Ringmajanduse Kangelane".
"Keskkonna hoidmine on meil ikkagi mõtlemisviis, mitte linnukese tõmbamiseks," ütles Triinu Karolin, kelle loodukosmeetika bränd HOIA sai Eesti Väikeste- ja Keskmiste Ettevõtete Assotisatsioonilt auhinna "Ringmajanduse Kangelane".
Äripäeva Juhtimiskool: tulemuslikku meeskonda kannustab usk, et me saame koos hakkama!
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Tulemuslikkuse saavutamine on nagu maratoni jooksmine – see nõuab fookust, motiveerivat ja selget eesmärki, head koostööd ning muidugi pingutust, rääkis Äripäeva Juhtimiskooli uues saates EBSi lektor, juhtimisekspert ja Äripäeva Akadeemia koolitaja Ester Eomois. Õnneks on see kõik arendatav ja püsivalt kõrge tulemuslikkusega väga head koostööd tegev meeskond pole vaid helesinine unistus.
Nordeconi ehitusdivisjoni juht: pole põhjust arvata, et ehitusmaterjalide hinnad langevad
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Selleks, et hinnad liiguksid tagasi sõjaeelse ajastu tasemele, peaks kogu sektorile mõjuma mingi seninägematu surve koos seninägematu tehnilise võimalusega. Asjaolusid arvestades on see ilmselt ebareaalne, kirjutab Nordeconi hoonete ehituse divisjoni juht Ats Janno.
Väikeettevõtjate parim sõber oli eelmisel aastal riigikontroll
Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) volikogu valis tiitli ettevõtluse sõber 2022 vääriliseks riigikontrolli.
Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni (EVEA) volikogu valis tiitli ettevõtluse sõber 2022 vääriliseks riigikontrolli.

Olulisemad uudised

Rootsi peaminister: Türgi tragöödiat ei saa NATO liitumisega siduda
Tallinnas peaminister Kaja Kallasega kohtunud Rootsi valitsusjuht Ulf Kristersson rõhutas, et Stockholmi jõuline toetus maavärinast räsitud Türgile pole kuidagi seotud NATOsse astumisega.
Tallinnas peaminister Kaja Kallasega kohtunud Rootsi valitsusjuht Ulf Kristersson rõhutas, et Stockholmi jõuline toetus maavärinast räsitud Türgile pole kuidagi seotud NATOsse astumisega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.