Estiko suurendab aktsiakapitali

Väinu Rozental 18. november 1998, 00:00

1. detsembril suureneb Estiko aktsiakapital praeguselt 39,9 miljonilt kroonilt 59,8 miljonile, seega saab iga kahe aktsia eest ühe aktsia juurde. Emiteeritavad aktsiad annavad õiguse dividendidele alates tänavusest majandusaastast. Fondiemissioonis osaleda saavate aktsionäride nimekiri fikseeritakse 1. detsembri seisuga.

«Pidades silmas börsi praegust langusperioodi, olid aktsionärid väga rahul, et ettevõtte nõukogu nende peale mõtles,» kommenteeris Lõuna-Eesti suurima kontserni Estiko infojuht Ilona Leib aktsionäride üksmeelset otsust.

Estikol on ligi 800 aktsionäri. Eilsel koosolekul osales ligi 200 aktsionäri, kes esindasid 56,2 protsenti aktsiakapitalist.

Kaubanduses, kinnisvaraäris ja tööstuses tegeva Estiko nõukogu esimehe Kalju Hellenurme sõnul korraldavad nad fondiemissiooni praeguste aktsionäride huvides. «Kui aktsia hind on langenud alla bilansilist väärtust, müüakse aktsiat hinnaga, kus jaotamata kasum on arvestamata,» selgitas ta. «Fondiemissioon arvestab jaotamata kasumit, millest igale aktsionärile kuulub mingi osa.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 08:56

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing