Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bill Gatesil uued rivaalid

  Selle turu kasvutempo on kiirem kui mistahes muus mobiilside sektoris, tõotades vaid viie aastaga läbimüügi kasvu miljardilt dollarilt 30 mld dollarile.
  Hiljuti ütles Microsofti juht Bill Gates, et näeb Ericssoni, Nokia ja Motorola koostöös firmale lähiaja suurimat ohtu. Kolmekesi pürivad need pihuarvutite arenduses liidriks, omades selleks ka eeldusi -- ühiselt on nende käes 70% tavaliste mobiiltelefonide turust. Microsofti asemel tehakse operatiivsüsteemide osas koostööd Briti tarkvarafirmaga Psion.
  Mobiiltelefonide tootjad ei taha sattuda samasse olukorda personaalarvutite valmistajatega, kelle kasumimarginaalid on järjest kahanenud, samal ajal kui operatiivsüsteemide loojad teenivad hästi. Kümnest arvutist üheksas on Microsofti operatiivsüsteem.
  Bill Gatesile kangastus esimesena personaalarvuti igal laual, nüüd tuleb arvestada, et edaspidi loobub suur osa inimestest telefoni- ja andmeside kaablite vahendusest.
  Viis aastat tagasi ületas arvutite müük mobiiltelefonide müügi kaks korda, aasta pärast on olukord vastupidine -- 200 miljonit telefoni ja 100 miljonit arvutit.
  Viie aasta pärast on mobiiltelefon miljardil inimesel. Sellest, kas Microsoftil õnnestub oma tarkvara müüa ka seadmetele mobiilside kaudu toimuvaks andme-
  vahetuseks, sõltuvad otseselt firma edasised kasvuväljavaated.
  Pihuarvutite ning internetiühendusega mobiiltelefonide ehk kommunikaatorite turu kasvuks ennustavad analüütikud aastas 100 protsenti, tavaliste mobiil-
  telefonide müük kasvab vaid 15 protsenti.
  Praegu hinnatakse pihuarvutite turgu 0,6--1 miljardile dollarile. Suurimad tootjad on USA firma 3Com, kelle käes on pool turust, Sharp, Casio ja HP. Kui pihuarvutid hakkavad internetiühendust pakkuma ka mobiilside kaudu, on oodata turu plahvatuslikku kasvu. Viie aasta pärast võib see ületada 30 mld dollarit.
  Vahepeal juba paistis, et Microsoft on sellelgi turul kanda kinnitanud -- Ericsson kasutas oma esimestes mobiilsidega pihuarvutites Microsofti operatiivsüsteemi.
  «Meil sai villand Microsofti nime nägemisest iga kord, kui me oma terminaali käivitasime,» ütles Ericssoni mobiilse andmeside strateegia juht Per Stein.
  «Pealegi kirjutas Microsofti operatiivsüsteem ette kõik alates ekraani suurusest klahvide asetuseni. See on ilmne puudus, sest disain ja kasutusmugavus on konkurentsis järjest olulisemad tegurid,» rääkis Stein.
  Suvel otsis Ericsson endale uued koostööpartnerid.
  Microsoft pole aga löödud. Peale ülemvõimu personaalarvutite turul on tal tugev kaubamärk ja palju raha. Käibelt on Microsoft Ericssonist väiksem -- 14,4 mld dollarit 21,3 mld vastu -- ent Microsofti 37,5mld börsiväärtus ületab kaks korda Ericssoni, Nokia ja Motorola koguväärtuse.
  Microsoft võib partneri leida Siemensis või Alcatelis. Või osta vaevata Motorola mobiiltelefonide tootmise. Samas on Gates oma miljardid teeninud eelkõige sellega, et jättis riistvara tootmise teistele ja keskendas tulusamale operatiivsüsteemide tootmisele. Esialgu pole võitluses veel kaotajaid ega võitjaid.
  Autor: DI
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Stroomi ranna suplusalalt avastati raske kütteõli reostus
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
25. juunil avastati Stroomi rannas raskekütteõli reostus, mida Päästeamet koos Keskkonnaameti ja Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega nüüd kokku kogub, teatas Päästeamet.
Bolt läheb Soomes kolmandale katsele
Eesti tehnoloogiafirma Bolt üritab taas löögile pääseda Soome turul, kust on juba kaks korda ära tuldud, vahendab Helsingin Sanomat.
Eesti tehnoloogiafirma Bolt üritab taas löögile pääseda Soome turul, kust on juba kaks korda ära tuldud, vahendab Helsingin Sanomat.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.