11. jaanuar 1999 kell 22:00

EMEX otsib partnerit

«Ma võin kinnitada, et meil käivad läbirääkimised võimaliku strateegilise investoriga, kellega ja mida need läbirääkimised konkreetselt hõlmavad, on täna veel konfidentsiaalne informatsioon,» sõnas Keridon. Täpsemat teavet läbirääkimiste käigu kohta oli ta nõus andma alles nädala lõpus.

Keridon rääkis, et EMEXi praegune tuumikinvestor AS Nelimet on juba alates eelmisest kevadest pidanud läbirääkimisi mitme võimaliku investoriga ja huvi ettevõtte vastu on suur. Kuna augustis langes maailmas vanametalli hind, jäid need läbirääkimised mõneks ajaks soiku, lisas ta.

Võimalikel strateegilistel investoritel oli tegemist rohkem enda probleemidega ning laienemise plaanid lükati edasi, rääkis Keridon. «Alles novembris, kui turg oli uuel tasemel stabiliseerunud, alustati taas läbirääkimisi,» jätkas ta.

«Läbirääkimised on jätkunud küll tunduvalt väiksemas ringis, kuid samas palju konkreetsemalt,» kinnitas Keridon.

Keridon ütles, et Nelimet soovib EMEXisse strateegilise investori kaasata eelkõige firma arengu tagamiseks.

EMEXi kasv võib Keridoni väitel toimuda eelkõige väljaspool Eestit, naaberriikides. «Anname endale aru, et need turud on riskantsemad, kuid samas on nad suure potentsiaaliga,» lausus Keridon. «Strateegiline investor annab võimaluse plaane tunduvalt varem ja palju kindlamini teostada.»

EMEXi eelmise aasta majandustulemusi ei soovinud Keridon veel avaldada.

Autor: Raul Ranne

Hetkel kuum