Reuters/Scanpix • 18. jaanuar 1999 kell 22:00

Jeltsini haigus aktsiaturgu ei kõigutanud

Aktsiate hinnad liikusid eile tasapisi üles. Diilerite sõnul ei avalda Jeltsini tervis turule mõju seepärast, et investorite aktiivsus on väike. 1997. a kõrgtasemega võrreldes on aktsiahinnad 90% madalamad ja nii madala taseme juures on Jeltsini terviseprobleemide mõju aktsiaturule kaduvväike.

Peaminister Primakov ütles, et Jeltsin on Moskva haiglas ja tunneb end hästi ning et riigis ei ole presidendi tervise tõttu juhtunud midagi erakorralist.

Rubla kurssi, mis veidike alanes, mõjutab edaspidi peale presidendi tervise oluliselt IMFi uue laenu andmine, mis sõltub täna teisele lugemisele mineva eelarve aktsepteerimisest IMFi poolt, keskpanga valuutareserv ja välisvõlgade maksmises kokkuleppele jõudmine.

Autor: REUTERS

Hetkel kuum