ÄP fototoimetus • 30. märts 1999 kell 22:00

Eestisse tuli meremeeste ametiühingumissioon

Ametiühingute keskliidu pressiesindaja Tõnu Vare sõnul viibib ITFi meremeeste sektsiooni lähetatud faktide uurimise missioon Eestis siinsete ametiühingujuhtide kutsel. «Soovisime, et nad meid seoses Eesti laevade boikoteerimise ja Eesti mugavuslipumaaks kuulutamise kavatsusega ära kuulaksid,» ütles ta.

Ühtegi otsust Tallinnas ei langetata, lausus Vare. Missiooni esindajad kinnitasid samas, et järgmise kuu lõpus tuleb kokku õiglase konkurentsi komitee, mis koosneb meremeeste ja dokitööliste kuni sajast esindajast. Sel komiteel on võimalus langetada otsus, kas Eesti on mugavuslipumaa või mitte, ütles Vare.

Teise võimalusena võib aprillis kokkutulev komitee kehtestada pideva kontrolli Eesti laevade üle, lisas Vare.

Delegatsioon koosneb viiest liikmest, kellest kaks on ITFi peakontorist Inglismaalt, samuti üks esindaja Poolast, Rootsist ja Lätist.

Autor: ÄP

Hetkel kuum