Sirje Niitra • 13. aprill 1999 kell 22:00

Sarap ähvardab

Sarap ütles, et teda saab töölt vabastada nõukogu ja hindas oma võimalusi samas ametis jätkata 50 protsendi peale. Juhul kui mind siiski vabastatakse, taotlen Jürgensoni tegevusele juriidilist hinnangut, lisa ta. «Tööle ennistamist ma mingil juhul taotlema ei hakka,» lausus Sarap.

Sarapi sõnul sisaldab tema tööleping erinevat kompensatsiooni omal soovil lahkumise ja nõukogu ettepanekul vabastamise korral. «Kuna minu kohta ei kehti tavaline töölepingu seadus ja mind võib näiteks silmade värvi pärast lahti lasta, soovisin esitada seda kohta vastu võttes teatud tingimused,» selgitas ta.

Äripäeva andmetel näeb Tallinna Sadama juhiga sõlmitud tööleping tema lahkumise korral ette kuni 1,5 miljoni krooni suuruse hüvitise.

Jürgenson pakkus eelmisel reedel Sarapile sadamas nõuniku kohta, mida aga kauaaegne sadama direktor pidas enda sõnul alandavaks. «Minu eest kõnelevad sadama kiiret arengut näitavad arvud,» märkis Sarap.

Hetkel kuum