• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Harjumaa jääb ilma vanemata

  Omavalitsusametnike sõnul on olnud juttu ka juba võimalikest kandidaatidest, kelleks on hiljaaegu Tallinna abilinnapea kohast ilma jäänud Ants Leemets, Saue linnapea Orm Valtson, Paldiski linnapea Jaan Mölder, Keila linnapea Leino Mägi, Harku valla volikogu esimees Allan Kiil ja Nõmme halduskogu juht Feliks Undusk.
  Ants Leemets kinnitas, et talle pole seni tehtud ettepanekut asuda Harju maavanema ametisse. Mees on hetkel kõigist ametitest prii ja kaalub kolme tööpakkumise vahel, millest aga ükski ei puuduta tema väitel Harjumaad.
  Orm Valtson ütles, et ka talle pole ametlikult sellist ettepanekut tulnud, küll on aga Harjumaa omavalitsuste liidus räägitud temast kui ühest võimalikust kandidaadist.
  Valtson pidas kummaliseks, et keegi pole seni uue maavanema ametisse nimetamisega tegelnud. Sellist punkti pole ka järgmisel kolmapäeval toimuva Harju omavalitsuste liidu istungi päevakorras, lisas ta.
  Valtson ütles, et on olnud Saue linna eesotsas kümme aastat ja selle ajaga ammendab end iga koht, mistõttu ta ei välistanud ka maavanema ameti proovimist. «Kui selline ettepanek tehakse, kaalun tõsiselt,» lausus Valtson.
  Harju maasekretär Sven Põder ütles, et tegelikult lõpeb Korneti teenistussuhe täna ja valitsus peab nimetama ajutise kohusetäitja ametisse järgmise päeva jooksul. Selleks on maakond esitanud valitsusele nelja praeguse osakonnajuhataja teenistuskäigud.
  «Ootame uut maavanemat pikisilmi, sest meie tegevus on väga intensiivne, maavanem peab allkirjastama 500 korraldust kuus,» lausus maasekretär.
  Siseministeeriumi andmetel hoiab peaminister Mart Laar võimalikud Harju maavanema kandidaadi järgmise valitsuse istungini enda teada. Kui seejärel õnnestub leida poliitiline konsensus, on siseminister Jüri Mõisa ülesanne kooskõlastada Harju maavanema kandidaat omavalitsusjuhtidega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Läti ükssarvikulootus kaasas lisaraha
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Suuresti Läti börsifirmale HansaMatrix kuuluv ja Kanadas börsiplaane pidav Lightspace Technologies kaasas 2 miljonit eurot noteerimiseelse konverteeritava üleminekulaenuga.
Koolitaja: et oma ärist aru saada, tuleb protsessid üle vaadata
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Koolitaja Kreet Solnask andis Äripäeva raadio hommikuprogrammis praktilist nõu juhtidele, kes maadlevad ühelt poolt sellega, kuidas äriprotsesse kiiresti muutuvas keskkonnas muuta ja teisalt sellega, kuidas samal ajal ka töötajate motivatsiooni tõsta.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Ukraina: mereblokaad ohustab globaalset toidujulgeolekut
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.
Ukraina ametnike sõnul on globaalne toidujulgeolek ohus, kuna Venemaa on blokeerinud Ukraina sadamad ja riigil on keeruline teravilja tarneid ümber suunata, kirjutab Bloomberg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.