• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peterburi Baltika laieneb

  Seda eesmärki aitab saavutada Euroopa arengupangalt (EBRD) saadav 40 mln dollari suurune laen, mille abil tehase direktor Taimuraz Bollojev tahab välja ehitada Venemaad hõlmava turustusvõrgu.
  EBRD nimetab Baltikat, mille aktsiatest 70% kuulub Pripps-Ringnäsile ja Hartwallile, Venemaa üheks edukamaks ja hinnatumaks ettevõtteks, millel on suurepärased laienemisvõimalused ka riigi majanduskriisi oludes. Omanikud on 1993. a peale tehasesse investeerinud mitusada miljonit dollarit. See on suurendanud õlletootmise 30 mln liitrilt 492 mln liitrile eelmise aasta lõpus. Sel aastal kavatseb tehas toota õlut 700 mln ja 2002. a 1,2 mld liitrit.
  Venemaa õlleturust on Baltika käes praegu 14% ning kolme aastaga tahetakse turuosa suurendada 25%ni. Baltika mullune müügikäive oli 2,3 mld rubla ehk 1,36 mld krooni ning maksudejärgne kasum kasvas 47% ja oli 390 mln krooni. Vene 84% inflatsioon mullu alandas dividendi tavalise aktsia puhul 72 rublalt 57 rublale ja eelisaktsia puhul 94 rublalt 74 rublale. Sellele vaatamata on Baltika üks väheseid Vene ettevõtteid, mis oma aktsionäridele korralikult dividende maksab.
  EBRD on Baltika-Prantsuse firma Groupe Soufflet ühisfirmale andnud enne laenu 16 mln dollarit, millega ehitatakse Peterburi linnasetehas. See valmib augustis ja läheb maksma 50 mln dollarit.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.