9. mai 1999 kell 22:00

Eesti Panga bilansimaht kasvas 15 protsenti

Eesti Pangalt osteti aprillis 4,6 miljardit Eesti krooni ning keskpangale müüdi 2,2 miljardit krooni. Aprillis suurenes baasrahanõudlus 2,4 miljardi krooni võrra ehk 31,2 protsenti. Keskpanga teatel oli tegu ajutise kasvuga, mis tulenes ühe panga kuu lõpus keskpanka paigutatud lühiajalisest deposiidist. Ilma selle deposiidita suurenes baasrahanõudlus 2,5 protsenti. Seega märkimisväärseid muutusi välisvaluutareservides ja baasrahanõudluses aprillis polnud, märkis Eesti Pank.

Aprillis lõppesid ka võlakirjade tagatisel tehtud lühiajaliste repotehingute tähtajad, mistõttu välislaenude maht ulatus kuu lõpus vaid 11 miljoni kroonini. See summa tuleb kohustustest Soome ekspordiagentuuri ees. Tegemist on riikliku välislaenuga, milles Eesti Pank on vahendajaks.

Eesti Panga reservide ja kasumi kogusumma kasvas aprilli jooksul 42 miljoni krooni võrra ehk 1,8 protsenti.

Autor: BNS

Hetkel kuum