• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Panga bilansimaht kasvas 15 protsenti

  Eesti Pangalt osteti aprillis 4,6 miljardit Eesti krooni ning keskpangale müüdi 2,2 miljardit krooni. Aprillis suurenes baasrahanõudlus 2,4 miljardi krooni võrra ehk 31,2 protsenti. Keskpanga teatel oli tegu ajutise kasvuga, mis tulenes ühe panga kuu lõpus keskpanka paigutatud lühiajalisest deposiidist. Ilma selle deposiidita suurenes baasrahanõudlus 2,5 protsenti. Seega märkimisväärseid muutusi välisvaluutareservides ja baasrahanõudluses aprillis polnud, märkis Eesti Pank.
  Aprillis lõppesid ka võlakirjade tagatisel tehtud lühiajaliste repotehingute tähtajad, mistõttu välislaenude maht ulatus kuu lõpus vaid 11 miljoni kroonini. See summa tuleb kohustustest Soome ekspordiagentuuri ees. Tegemist on riikliku välislaenuga, milles Eesti Pank on vahendajaks.
  Eesti Panga reservide ja kasumi kogusumma kasvas aprilli jooksul 42 miljoni krooni võrra ehk 1,8 protsenti.
  Autor: BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Suur rahahai: sõidame seina suunas
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Legendaarne investor ja miljardär Carl Icahn ütles, et USA aktsiaturge ootavad pikaajaliselt suured raskused.
Tallinnas vaeb Kõlvart tulevast koalitsioonipartnerit
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Suurematest linnadest ei ole võimalikke koalitsioonikõnelusi alustatud veel kõige suuremas – Tallinnas –, kus ainuvõimu kaotanud Keskerakonnal on valida isegi kolme partneri vahel.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.