• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hermann Reisidel uus omanik

  ASi Hermann Reisid aktsiad müüs ettevõtte senine suuromanik Arvi Karotam. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.
  «Mul oli rahaliselt võimalik see osalus soetada ja teenindusäri on kogu aeg mulle südamelähedane olnud,» kommenteeris ostu OÜ ESS Investeeringud suuromanik Urmas Sõõrumaa. «Reisida meeldib mulle ka.»
  Sõõrumaa ütles, et ta ei kavatse Hermann Reiside tegevuses teha suuri ümberkorraldusi, kuid plaanib siiski väikesi muudatusi. «Näiteks tuleb enam keskenduda siseturismile ja lennupiletite müügile,» ütles Sõõrumaa. Firma juhtkonnas Sõõrumaa muudatusi teha ei kavatse.
  ASi Hermann Reisid nõukogu esimees Arvi Karotam ütles, et müüs osa oma osalusest ESS Investeeringutele, kuna see tegi hea pakkumise. «Müügi hinda ma ei avalda, kuid kuna tehing toimus, siis hind rahuldas mõlemaid pooli,» ütles Karotam. «ESS on Eesti suurim teenindusfirma ja me näeme Sõõrumaaga perspektiivi kasvatada firma pakutavate turismiteenuste mahtu.»
  Karotame sõnul on reaalne lähema kahe aasta jooksul kasvatada Hermann Reiside käivet kaks korda. «Näha on, et turism on jätkuvalt kiiresti arenev eluala,» ütles Karotam.
  ASi Baltic Tours arendusdirektor Rain Lang ei osanud kommenteerida, kui palju võis Sõõrumaa osaluse eest Hermann Reisides maksta. «Ilmselt oleks mõni suur välismaa kontsern rohkem maksnud,» ütles Lang.
  Turismifirmade liidu tegevdirektor Leelo Ilbis ei soostunud kommenteerima, kui suur võiks olla Hermann Reiside turuväärtus. «Turismifirma väärtust näitab tema turuosa, töötajate teadmised ja kliendibaas,» ütles ta vaid.
  Hermann Reisid on käibe suuruselt Eesti neljas reisikorraldaja. Firma eelmise aasta käive oli 115 mln ja kasum 1,4 mln krooni.
  Hermann Reisid on rahvusvahelise reisibüroode keti Lufthansa City Center liige.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.