Kristina Traks • 12. mai 1999 kell 22:00

Hermann Reisidel uus omanik

ASi Hermann Reisid aktsiad müüs ettevõtte senine suuromanik Arvi Karotam. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.

«Mul oli rahaliselt võimalik see osalus soetada ja teenindusäri on kogu aeg mulle südamelähedane olnud,» kommenteeris ostu OÜ ESS Investeeringud suuromanik Urmas Sõõrumaa. «Reisida meeldib mulle ka.»

Sõõrumaa ütles, et ta ei kavatse Hermann Reiside tegevuses teha suuri ümberkorraldusi, kuid plaanib siiski väikesi muudatusi. «Näiteks tuleb enam keskenduda siseturismile ja lennupiletite müügile,» ütles Sõõrumaa. Firma juhtkonnas Sõõrumaa muudatusi teha ei kavatse.

ASi Hermann Reisid nõukogu esimees Arvi Karotam ütles, et müüs osa oma osalusest ESS Investeeringutele, kuna see tegi hea pakkumise. «Müügi hinda ma ei avalda, kuid kuna tehing toimus, siis hind rahuldas mõlemaid pooli,» ütles Karotam. «ESS on Eesti suurim teenindusfirma ja me näeme Sõõrumaaga perspektiivi kasvatada firma pakutavate turismiteenuste mahtu.»

Karotame sõnul on reaalne lähema kahe aasta jooksul kasvatada Hermann Reiside käivet kaks korda. «Näha on, et turism on jätkuvalt kiiresti arenev eluala,» ütles Karotam.

ASi Baltic Tours arendusdirektor Rain Lang ei osanud kommenteerida, kui palju võis Sõõrumaa osaluse eest Hermann Reisides maksta. «Ilmselt oleks mõni suur välismaa kontsern rohkem maksnud,» ütles Lang.

Turismifirmade liidu tegevdirektor Leelo Ilbis ei soostunud kommenteerima, kui suur võiks olla Hermann Reiside turuväärtus. «Turismifirma väärtust näitab tema turuosa, töötajate teadmised ja kliendibaas,» ütles ta vaid.

Hermann Reisid on käibe suuruselt Eesti neljas reisikorraldaja. Firma eelmise aasta käive oli 115 mln ja kasum 1,4 mln krooni.

Hermann Reisid on rahvusvahelise reisibüroode keti Lufthansa City Center liige.

Hetkel kuum