Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hermann Reisidel uus omanik

  ASi Hermann Reisid aktsiad müüs ettevõtte senine suuromanik Arvi Karotam. Tehingu hinda pooled ei avalikusta.
  «Mul oli rahaliselt võimalik see osalus soetada ja teenindusäri on kogu aeg mulle südamelähedane olnud,» kommenteeris ostu OÜ ESS Investeeringud suuromanik Urmas Sõõrumaa. «Reisida meeldib mulle ka.»
  Sõõrumaa ütles, et ta ei kavatse Hermann Reiside tegevuses teha suuri ümberkorraldusi, kuid plaanib siiski väikesi muudatusi. «Näiteks tuleb enam keskenduda siseturismile ja lennupiletite müügile,» ütles Sõõrumaa. Firma juhtkonnas Sõõrumaa muudatusi teha ei kavatse.
  ASi Hermann Reisid nõukogu esimees Arvi Karotam ütles, et müüs osa oma osalusest ESS Investeeringutele, kuna see tegi hea pakkumise. «Müügi hinda ma ei avalda, kuid kuna tehing toimus, siis hind rahuldas mõlemaid pooli,» ütles Karotam. «ESS on Eesti suurim teenindusfirma ja me näeme Sõõrumaaga perspektiivi kasvatada firma pakutavate turismiteenuste mahtu.»
  Karotame sõnul on reaalne lähema kahe aasta jooksul kasvatada Hermann Reiside käivet kaks korda. «Näha on, et turism on jätkuvalt kiiresti arenev eluala,» ütles Karotam.
  ASi Baltic Tours arendusdirektor Rain Lang ei osanud kommenteerida, kui palju võis Sõõrumaa osaluse eest Hermann Reisides maksta. «Ilmselt oleks mõni suur välismaa kontsern rohkem maksnud,» ütles Lang.
  Turismifirmade liidu tegevdirektor Leelo Ilbis ei soostunud kommenteerima, kui suur võiks olla Hermann Reiside turuväärtus. «Turismifirma väärtust näitab tema turuosa, töötajate teadmised ja kliendibaas,» ütles ta vaid.
  Hermann Reisid on käibe suuruselt Eesti neljas reisikorraldaja. Firma eelmise aasta käive oli 115 mln ja kasum 1,4 mln krooni.
  Hermann Reisid on rahvusvahelise reisibüroode keti Lufthansa City Center liige.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Seitse soovitust edukaks koondamiseks
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
Töömaastikku räsivad esimesed suuremad koondamislained ja paljud ettevõtted on tööinspektsioonile juba märku andnud järgmistest koondamisplaanidest.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Viljakasvatajad said eelmisel aastal hea saagi
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.
Eelmise aasta lõplik teraviljasaak oli 19% varasemast aastast suurem ja seda veidi vähenenud kasvupinnast hoolimata, kartulisaak kasvas ligi 10%, kaunvili tegi aga saagirekordi, teatas statistikaamet.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.