ÄP fototoimetus • 1. juuni 1999 kell 22:00

Leedu sai uue kabineti

Konservatiivide ja kristlike demokraatide 14-liikmelise kabineti programmile peab oma heakskiidu andma ka parlament, kus valitsuse programm tuleb täna arutusele. Kabinetis on seitse uut ja seitse vana valitsuse ministrit.

«Ma kinnitasin äsja peaministri esitatud ministrite nimekirja, mis saadetakse nüüd parlamenti,» ütles Adamkus. «Olen rahul, et nimekirjas on võimekaid oma ala asjatundjaid ja olen veendunud, et Leedu suhtub sellesse kabinetti positiivselt.»

Majandusministri kohal vahetas Eugenijus Maldeikis välja Vincas Babiliuse, rahandusministri kohal Jonas Lionginas aga Algirdas shemeta. Maldeikis nimetas oma põhiülesandeks energiasektori läbipaistvamaks muutmist, sest senine infopuudus tekitab asjatuid pingeid.

Transpordi- ja sideministriks sai Rimantas Didziokas ning põllumajandus- ja metsandusministriks Edvardas Makelis.

Välisministriks jääb Algirdas Saudargas.

Autor: ÄP

Hetkel kuum