• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kolleegid süüdistavad Leppa kahtlastes lepingutes

  ETV peadirektori asetäitja Tiina Kangro lausus eile, et Toomas Lepp on sõlminud mitmeid ETV-le kahjulikke lepinguid. «Selliseid asju on ikka päris palju, aga kõik neist pole miljonilised lepingud,» rääkis ta.
  Olulisimaks Lepa möödalasuks pidas Kangro ETV ja Creative Media Service (CMS) vahel sõlmitud reklaamivahenduslepingut. «Tegemist oli lepinguga, mis jättis võimaluse, et üks osa rahast tuleb ETV-le, aga teine osa läheb kuhugi mujale,» lausus Kangro.
  Lepingu maht on Kangro sõnul 20 miljonit krooni, millest 5 miljonit läheb täitmisele sellel aastal ja ülejäänu järgmisel aastal. Hetkel on lepinguga seonduv korras, sest reedel otsustas ETV juhatus lepingu uue hinnakirjaga kooskõlla viia, lisas ta.
  ETV tootmisjuht Tarmo Krimm täpsustas, et Toomas Lepp sõlmis meediaagentuuriga CMS reklaamivahenduslepingu, mis võimaldas tellimuselt kuni 60% vahendustasu. «CMS oli seatud teistest agentuuridest erinevasse situatsiooni,» lausus ta. «Leping oli sõlmitud esialgse hinnakirja alusel, mis töötati välja enne reklaamiosakonna loomist,» rääkis Krimm. Ringhäälingunõukogu kinnitatud praegu kehtiv hinnakiri näeb Krimmi sõnul ette maksimaalselt 12% vahendustasu.
  Samas lausus Krimm, et ETV juhatus oli CMSiga sõlmitud lepingu heaks kiitnud.
  Meediafirmaga CMS sõlmitud leping on ETV-le kasulik, sõnas Toomas Lepp. Ka CMSi juht Even Tudeberg sõnas, et leping, mille firma ETVga sõlmis, ei saa kuidagi olla ETV-le kahjulik. «Me toome ETV-le raha ainult juurde,» lausus Tudeberg. Lepingu üksikasju keeldus Tudeberg täpsustamast, põhjendades seda ärisaladusega.
  ETV juhatuse liige Aarne Rannamäe sõnas, et auditeeritud andmetel on ETV eelmise aasta kahjum 10 miljonit krooni. Audit on valmis, aga Lepp keeldub seda ringhäälingunõukogule esitamast, lausus ta. Tiina Kangro sõnul on audit valmis olnud juba mõnda aega, kuid Toomas Lepp on taotlenud sellesse muudatuste tegemist.
  ETV peadirektori Toomas Lepa sõnul ETV eelmise aasta majandustulemustest rääkida veel ei saa, sest audit pole valmis. «Just praegu istusin audiitoriga koos. ETV eelmise aasta majandustulemused selguvad järgmisel neljapäeval, kui esitame need ringhäälingunõukogule,» lausus ta.
  Lepp rääkis, et konflikti lahendamine on võimalik uue ETV põhikirja alusel, mille kinnitab ringhäälingunõukogu neljapäeval. «Uus põhikiri vähendab ja muudab juhatuse koosseisu ning vähendab peadirektori volitusi. Praegu on juhatuse koosseis liiga suur,» lausus Lepp.
  Lepp toonitas, et ETV direktori kohast ta loobuda ei kavatse. «ETV programm on läinud paremaks, seda leiab ka ringhäälingunõukogu,» põhjendas ta.
  Ringhäälingunõukogu esimees Paul-Eerik Rummo sõnas, et ETV eelmise aasta majandustulemusi nõukogule esitanud pole.
  Rummo ei välistanud, et Toomas Lepp võib peadirektori koha kaotada. «Suhtume tähelepanelikult sellesse, et Toomas Lepa enda esitatud juhatuse liikmed on seadnud kahtluse alla edasise koostöövõimaluse,» lausus ta.
  Ringhäälinguseadus ei sätesta, kuidas ETV peadirektorit ametist vabastada saab, tuleb tõenäoliselt läbi vaadata ka töölepinguseadus, rääkis Rummo.
  Autor: Henrik Ilves
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.