Viktoria Korpan • 21. juuni 1999 kell 22:00

Hansapanga pikad pühad

Bürooteenuseid osutava ASi Jajaa juhataja Jaan Moks sõnab, et ei ole veel otsustanud, kas firmal tulevad pikad pühad või reedel ollakse tööl. «Arutame veel, äkki panemegi kontori reedel kinni,» lausub Moks. «Teeme praegu uuringu, mida teised ettevõtted reedel teevad.» Ebameeldivusi ennetades teeb firma juhataja vajalikud rahaülekanded enne pühi ära.

Finantskonsultatsioonidega tegeleva OÜ Consult Finantskonsultatsioonid töötajad reedel tööle ei tule ja firma automaatvastajale salvestatakse klientidele häid jaanipühi sooviv teade, räägib firma juhataja Heikki Haldre. «See reede jääb paljude puhkepäevade vahele, seega ei ole mõtet tööd teha,» lausub ta.

Ravimimüügifirma Pfizer H.C.P. Corp Eesti peadirektor Reet Volkmann sõnab, et häired Hansapanga töös mõjutavad osaliselt nende firma tööd. «Kui teame ette, et selline olukord tekib, püüame ennast kohendada teiste järgi,» lausub ta.

Volkmann lisab, et kuna firma töötajate tööaeg pole tihti piiratud ja äriasju aetakse ka puhkepäevadel, sooviks ta, et pangad töötaksid ka laupäevadel ja pühapäevadel.

25. ja 26. juunil võivad esineda häired Hansapanga sularahaautomaatide töös, pangakontorid töötavad reedel ainult kella kolmeni päeval ja laupäeval on suletud. Hansapank soovitab oma klientidel vajalikke ülekandeid varem sooritada ja loodab inimeste mõistvale suhtumisele, räägib Hansapanga IT juht Tõnis Sildmäe.

Kellel on oluline, et makse saaja saaks raha kätte 25. juunil, peab edastama maksed panka enne 24. juunit, teatab Hansapanga kliendiinfo. Reedel kella 15ni on lahti suuremad maakontorid ja igas linnajaos üks pangakontor. Tartu elanikke jäävad piiratud tööajaga teenindama kaks kontorit kesklinnas. Panga töötajad peavad olema kohal neis kontorites, kus on olemas sularahaautomaadid.

Ando Noormets Hansapanga avalike suhete osakonnast ütleb, et ärikliente on muudatustest panga töökorralduses teavitatud posti teel, samuti on informatsiooni avaldatud ajalehtedes ja raadios.

Ühispanga avalike suhete juht Eero Raun usub, et Hansapank pole pikki pühi korraldanud, vaid infosüsteemide ühildamine võtab kaua aega.

Hetkel kuum