• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tallinn saab järjekordse kaubanduskeskuse

  «Tahame keskuse avada järgmisel kevadel või hiljemalt sügisel,» ütles SOK arendusdirektor Risto Mäkeläinen.
  Tartu maanteel asuvat keskust hakkab SOK rentima Merko Ehituse tütarfirmalt E.L.L. Kinnisvara, kes investeerib 110 miljonit krooni maksva hoone ehitusse 35 miljonit krooni. Ülejäänud 75 miljonit krooni laenab Merita Pank, ütles E.L.L. Kinnisvara nõukogu liige Tõnu Toomik.
  SOK ise investeerib projekti umbes 10 miljonit Soome marka ehk 26 miljonit krooni.
  Uues kaubanduskeskuses saab Mäkeläineni sõnul tööd 60--80 inimest.
  «Sikupilli on Ida-Tallinna parim piirkond,» põhjendas Mäkeläinen kaubanduskeskuse asukoha valikut. «Seal suubuvad linna suuremad maanteed; samuti on lähedal kesklinn.»
  Mäkeläinen avaldas arvamust, et uue kaubanduskeskuse avamine võib esialgu halvasti mõjuda konkurentide ärile. «Alguses tekivad võistlejatel muidugi probleemid, aga me usume kindlalt, et järgmise viie kuni kümne aasta jooksul kasvab Eesti majandus ja turg kiiresti,» märkis ta.
  9000ruutmeetrise müügipinnaga Prismast saab Rocca al Mare kaubanduskeskuse järel suuruselt teine kaubanduskeskus Eestis.
  Prisma kaubamärgi omanikule SOK-le kuulub ka pool Sokose kaubamajast, mille Tallinna filiaal asub Viru Keskuses.
  Tulevikus kavatseb E.L.L. Kinnisvara peale Prisma keskuse rajada Sikupilli piirkonda veel äri- ja büroohoone. Firma kavatseb kõrghoone kaks esimest korrust rentida välja kaubanduspindadeks ja ülejäänud korrused büroodeks. Hoone maa-alusele korrusele tuleb kava järgi 40 autot mahutav parkla.
  Tõnu Toomiku sõnul alustab firma ärihoone ehitust alles siis, kui osa rendilepinguid on juba sõlmitud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.